Vikingfestival - og liv og røre i Kopervik

Artikkelen er over 1 år gammel

Vikingfestivalen går på Bukkøy hele helgen. I Kopervik blir det folkeliv og festivaldager. Fremdeles er det mulig å få med seg teater i den gamle brannstasjonen.

DEL

FILMPREMIERER

«JURASSIC WORLD – FALLEN KINGDOM»: Oppfølgeren til suksessfulle «Jurassic World» fra 2015, med Chris Pratt og Bryce Dallas Howard i rollene. Tre år har gått siden dinosaurparken Jurassic World stengte dørene for godt. Dinosaurene har overtatt øya, men et vulkanutbrudd truer med å utrydde hele deres eksistens på nytt. Owen og Claire må bestemme seg for om de skal trosse naturens gang, og berge de forhistoriske skapningene. Men det viser seg at organisasjonen som rekrutterer dem til redningsoppdraget har farlige hensikter.

KONSERTER

SLOWFOX NOISY

Odda, lørdag: Duoen Snowfox Noisy spiller på Iris Scene i Odda. Den består av studioprodusentene Eirik Bøen Gravdal og Herman Eide som spiller alt fra pop til disko.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED- GALLERI

Haugesund, fre-søn: I Billedgalleriet kan du se et utvalg av innkjøpte bilder og gaver 2012–14. Den står til og med 5. august. «Jorden rundt med Tjøholm-samlingen» er grafikk og vises ut året.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Gunn Vottestad åpner utstilling i galleriet i Leirvik. Den har hun kalt for «Et streif av nord». Hun viser malerier og trykk og har spesialisert seg på bilder av hus.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, fre-søn: Bodil Friele stiller ut malerier og skulpturer. Friele stripper et lite skogholt for grener og kratt. De nakne stammene som står igjen farger hun turkis. Malene Dekke Eik fra Rosendal stiller ut malerier og skulpturer. Utstillingen står til og med 17. juni.

HARDANGER HOTELL

Odda, fredag: Kunstneren Sissel Anita Sundby åpner kunstutstilling fredag på Hardanger hotell. Hun viser båder malerier og grafikk.

SCENE

SOMMARREVYEN I FITJAR

Fitjar, fre-lør: Nok en sommer med revy i Fitjar. Tittelen er «Går berserk», og premiere var forrige helg. Ole Bergesen, Øystein Kloster og Ole André Westerheim har fått med seg Britt-Synnøve Johansen til revyscenen i teltet utenfor Fitjar fjordhotell. Anne Marith Sandhåland fra Karmøy har steppet inn for Terje Træet. Soloshowet hennes « Ein barnslige 50 åring» er blitt sett av svært mange på Haugalandet.

«SOMMARREVYEN SPRING SEG VILL»

Stord, fre-lør: Sommerrevyen på Stord hadde premiere forrige helg i revyteltet i Leirvik. I «Sommarrevyen spring seg vill» kan du møte aktørene Margrete Lund Skorpen, Åge Stokken, Grim Moberg, Nils Trygve Markhus og Sigurd Sele i fri utfoldelse. Revyen spilles i hele juni.

TEATER

HAUGESUND TEATER

Haugesund, fre-søn: Lyset er kommet på i den gamle brannstasjonen. Skikkelser krysser i vinduene. Dempet latter. Nattlige utkjøringer fra portene. Over den slitte terskelen, opp den dypgrønne trappen og gjennom restene av det som en gang sto for trygghet, disiplin, pålitelighet og styrke. «Emberbrigaden» er en scenisk vandring gjennom gamle brannstasjonen i Haugesund. Claire de Wangen har regien. De som er med er Gaute Askild Nærheim, Sindre Karlsholm, Cici Henriksen, Daniel Frikstad, Oddrun Valestrand, samt elever fra Skeisvang videregående skole, 2. klasse drama. Forstillingen spilles hele helgen – og neste helg.

HAUGESUND TEATER:  «Emberbrigaden» spilles i den gamle brannstasjonen i helgen. Calire de Wangen har regien.

HAUGESUND TEATER: «Emberbrigaden» spilles i den gamle brannstasjonen i helgen. Calire de Wangen har regien.

FESTIVALER

KOPERVIK FESTIVAL 2018

Karmøy, fre-lør: Festivalen begynte onsdag med blant annet Bow To Each Other. Fredag spiller Gamle Bein, Ingenting fra Sandnes, britiske Quireboys og Loveschack. Lørdag åpner dørene klokka 13. Først ut er gratiskonsert med Slogmåkane. På kvelden blir det konsert i teltet i Kopervik med Manko, Broken Home, Morgan Sulele og Supergruppen med lokale musikere. Trubadurer underholder hver kveld.

VIKINGFESTIVALEN

SLOGMÅKANE: Sjantikoret fra Karmøy gir en gratiskonsert i Kopervik lørdag.

SLOGMÅKANE: Sjantikoret fra Karmøy gir en gratiskonsert i Kopervik lørdag.

Karmøy, fre-søn: Denne helgen går Vikingfestivalen på Bukkøy for 25. gang. Ulike aktiviteter for små og store. Et par hundre vikinger, gjøglere, musikere og historiefortellere kan oppleves under festivalen. PS: Denne gang er det totalforbud mot grilling og åpen ild.

ARRANGEMENTER

INDREMISJONSSAM- SKIPNADEN

Vindafjord, fre-søn: Sommarens Storsamling foregår i Ølen hele helgen. Det blir konserter, sommerfest for barn, årsmøte og mye annet. Fredag holder Voice of Joy konsert i Ølen Idrettshall. Der opptrer Tore Thomassen lørdag med barnekor. Samme kveld er det stormøte og storsamling søndag. 

VOICE OF JOY:  Koret opptrer i Ølen idrettshall fredag under Indremisjonens store sommersamling.

VOICE OF JOY: Koret opptrer i Ølen idrettshall fredag under Indremisjonens store sommersamling.

TORGDAGAR I SKÅNEVIK

Etne, fre-søn: Torgdagene i Skånevik starter med revy- og pubkveld. Lørdag blir det stort gammeldags torg. Folk oppfordres til å kle seg i klær fra gamle dager. Ulike aktiviteter og underholdning fra torgscenen. Søndag er et klart for natursti fra skolen, friluftsgudstjeneste, fjordcruise med Åkrafjorden Oppleving og Skytingens dag. Arrangør er Skånevik kultur- og idrettshall.

KARMØY FISKERIMUSEUM

Karmøy, søndag: Karmøy Fiskerimuseum har sesongåpning søndag. Det blir blant annet salg av lapskaus og lapper, og du kan få med deg utstillingen i museet. Premiere på en nyprodusert film om moderne trålfiske.

Artikkeltags