HAUGESUND: Festivalsjef Helge Toft har på plass de fleste artistene som kommer til årets Vise og lyrikk 3. og 4. juni.

– Vi mangler en signatur på artisten som avslutter festivalen lørdag. I tillegg skal vi ha et ungt, lokalt navn som åpner festivalen. Det pleier å være en tradisjon, men vi har ikke noe i boks ennå, sier Helge Toft til Haugesunds Avis.

Fremadstormende Daniel Kvammen er alt sluppet. Da andre festivaler lanserte Kvammen kastet Helge Toft & co. seg rundt og fikk ut navnet.

Jørgensen og Moe

– Jeg hadde besøk av Kvammen i desember i fjor, en fantastisk type som ikke har spilt i Haugesund før. Det har heller ikke Silja Sol. Hun har deilige skarre r-er og har gitt ut en fantastisk plate i år. Jeg har stor sans for den skranglete visepopen hennes, sier Toft.

Spellemannpris-nominerte Erlend Ropstad er en anerkjent musikkunstner. Han har utgitt flere album og er også ny for haugesundpublikummet.

Innimellom vil det komme lyrikere, men her er ingen navn ennå klar.

Den biten styrer Jan Mathiesen og Frank Krogh Kongshavn.

Lørdag 4. juni vises konsertforstillingen «Jørgensen og Moe». Ingrid Jørgensen Dragland og bassist Ole Kristian Wetten forteller, synger og leser tekster av Ingvar Moe.

– Vi har kjøpt denne forestillingen av Haugesund Teater. Mange kjenner Moes dikt og tekster. En sånn forestilling har vi ikke hatt før under festivalen, sier Toft.

Reidar Brendeland uten Vestlandsfanden spiller lørdag kveld. Her er Brendeland mer nedpå og øser av den sang- og visekatalogen han har laget opp gjennom årene.

I år går Vise & lyrikk samtidig med Musikkfest Haugesund om lørdagen. Festivalen får en egen scene i Haraldsgata.

Der dukker også lyrikere dukke opp. Også folk som har sendt inn bidrag til årets diktkonkurransen.

Diktkonkurranse

Haugesunds Avis vil følge opp tradisjonen og åpner spaltene for nyskrevne dikt.

– Diktkonkurransen har vært en suksess. Vi gjentar dette i år også. Kjekt å se hva skrivende folk holder på med. Vi kommer tilbake til mer om konkurransen når festivalen nærmer seg, sier kulturleder i avisen, Roar Eskild Jacobsen.

Helge Toft understreker at som vanlig blir vinnerbidrag og finalister å høre under selve festivalen.

Han håper å få den siste artisten på plass om ikke lenge. Tore Renberg har vært en av aktuelle navn til festivalen, men han kommer ikke.

– Vi er en festival som kun har plass til fem-seks artister.