Blueskveld på Høvleriet – og mye kunst i byen

BLUES OG STORBAND: Haugaland Storband inviterer til konsert sammen med bluesbandet Terraplane.

BLUES OG STORBAND: Haugaland Storband inviterer til konsert sammen med bluesbandet Terraplane.

Artikkelen er over 1 år gammel

Haugaland Storband slår seg sammen med Terraplane og lager blueskveld på Høvleriet. Ellers kan du få med deg en stor kunstfestival i helgen.

DEL

FILMPREMIERER

«MELLOM LINJENE»: Leonard er forfatter. Han har hatt stor suksess med sine romaner basert på egne opplevelser og romanser. Alain er hans forlegger. De har lang fartstid sammen og det smerter ham å refusere vennens nye manus. Men Leonard selger ikke som før. Bøker selger ikke som før.

«POKÉMON – DETECTIVE PIKACHU»: Dette er den første live-action-spillefilmen som er laget om Pokémon-universet. Ryan Reynolds spiller detektiv Pikachu, og filmen er basert på det populære Pokémon-merket som fenger alle generasjoner, og er en av tidenes mest populære og suksessfulle medie- franchise.

«STALKER»: Frances (Chloë Grace Moretz) er en ung og kanskje litt naiv kvinne som nettopp har flyttet til New York. Da hun en dag finner en gjenglemt håndveske på T-banen, er det opplagt for Frances at hun må finne eieren og returnere den. Vesken viser seg å tilhøre Greta (Isabelle Huppert), en eksentrisk fransk pianolærer med en kjærlighet til klassisk musikk og en smertefull ensomhet.

«THE HUSTLE»: To kvinner med vidt forskjellig bakgrunn konkurrerer om å lure en ung tech-milliardær for hele hans formue. Men det blir snart tydelig for dem at de har mer til felles enn man skulle tro.

KONSERTER

KVEDNABEKKJERS

Bokn/Haugsund, fre-lør: Kvednabekkjers har barnekonsert på Bokn Arena fredag.  Lørdag er det releasekonsert på Flytten pub.

BERGEN BLUES BAND

Stord, lørdag: Den originale utgaven av Bergen Blues Band spiller i regi av Stord Jazzklubb på Grand Hotell. Med Hungry John alias John Magnar Bernes på vokal og munnspill.

BERGENS BLUES BAND:  Hungry John og resten av Bergen Blues Band avslutter sesongen til Stord Jazzklubb lørdag.

BERGENS BLUES BAND: Hungry John og resten av Bergen Blues Band avslutter sesongen til Stord Jazzklubb lørdag.

TERRAPLANE & HAUGALAND STORBAND

Haugesund, lørdag: «Hot Summer Night» har Haugaland Storband kalt konserten som går på Høvleriet lørdag kveld. De har leid inn det lokale bluesblandet Terraplane, og har øvd inn et eget repertoar for anledningen. Ifølge storbandet er det visstnok første gang i byen at et storband samarbeider med et bluesband om en konsert. Musikk av blant annet Ottis Redding, Blues Brothers, Percy Sledge, Steve Winwood.

KRISTINE AKSELSEN

Haugesund, lørdag: Kristine Akselsen holder konsert i hjembyen sin lørdag. Det skjer i Frelsesarmeens lokaler. Alle sangene hun framfører er gamle hymner og spirituals; som «Amazing Grace», «The Old rugged Cross», «Just a closer Walk with Thee». Kristine Akselsen var med i Oslo Gospel Choir. Da het hun Kristine Pettersen og var en av de mest brukte solistene i koret.

UTSTILLINGER

HIT- OG AVTRYKK-

FESTIVALEN

Haugesund, fre-søn: Haugesund Internasjonale Tresnitt- og Avtrykkfestival 2019 startet torsdag og varer hele helgen. Det skjer da mye i byen av utstillinger, workshops, seminarer, konserter og andre happenings. Lokale kunstnere åpner atelierene sine. Du kan se utstillinger i butikk-lokaler, Rådhuset, sjøhus, kirke og bedehus. Høydepunktet under festivalen er separatutstillinger med Åse Anda, Lars Aurtande, Yngve Sortland og Nina Sundby. Stor kollektivutstilling «Haugesund Internasjonale Tresnittutstilling» med kunstnere fra hele verden.

KUNSTFESTIVAL: Kester Bunyan, Haugesund Kunstforening og gallerileder Grethe Lunde Øvrebø,

KUNSTFESTIVAL: Kester Bunyan, Haugesund Kunstforening og gallerileder Grethe Lunde Øvrebø,

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: Ingri Egeberg åpner utstillingen «Vi som elsker trær» i Galleri G Guddal i Guddalstunet ikke langt fra Rosendal. Egeberg er billedkunstner og forfatter, og bor og arbeider i Bergen og Ringsaker. Under åpningen spiller sakso-fonist Audun Tvedten, og Egeberg vil tegne ham under musiseringen. Utstillingen står til 9. juni.

KUNSTPROSJEKTET

MELLOM

Haugesund, fre-søn: To lektorer ved Høgskulen Vest-landet, campus Stord, har fått med seg fem kunst- og håndverkslærerne i Haugesund. De har laget kunstprosjektet «mellom» som du kan få med deg i en bakgård i Haugesund sentrum; Galleri Knapphuset/ Haraldsgata 105.

SCENE

MUSIKALSHOW

Bømlo/ Stord, fre-lør: Sigurd Sele kommer til Musikkfabrikken på Bømlo fredag med sitt musikalshow. Han har med seg sanger Heidi Lambach og tenorsolist Chris Lund, samt pianist Vidar Eldholm. Dagen etter står Bakeriet Frugård i Leirvik for tur. Humor, medley og ballader i skjønn forening.

TEATER

«INGEN ER HOMO I 2. DIVISJON»

Haugesund, lør-søn: Andreas Koschinski Kvisgaard gjester Haugesund Teater med fore-stillingen «Ingen er homo i 2. divisjon». Forestillingen spilles i Festiviteten og er skrevet av Kvisgaard og sjefdramaturg Carl Morten Amundsen ved Det Norske Teatret i Oslo. Forestillingen setter søkelys på homofili i fotballen og stiller spørsmål ved hvorfor vi ikke har noen åpent homofile fotball-spillere i Norge.

FESTIVALER

VISE- OG LYRIKKFESTIVALEN

Haugesund, fredag: Tre lyrikere står på scenen i Bodegaen under Vise- og lyrikkfestival fredag. Eldrid Lunden kom i fjor med den kritikerroste diktboken «Det er berre eit spørsmål om tid», som er nominert til Nordisk råds litteraturpris. Martin Svedman har fått mye opp- merksomhet for sin debutbok «Når jeg drikker», en bok med vonde, triste, absurde dikt om en alkoholiker. Cesilie Holck har skrevet kortprosa, dramatikk og lyrikk. Siste bok er «Besserwisser» fra 2018. På Gamle Slaktehuset er det ungdomsprogram med åpen mikrofon og konsert.

ARRANGEMENTER

LANSERINGSFEST KRIM-ROMAN

Haugesund, fredag: Agnes Matre lanserer sin nyeste krimroman «Iskald» på Cafe René. Knut Nærum bokbader henne, og Geir Tangen har kriminell moro med Nærum. Musikk ved Sveinung Bjelland og Jon Ørnes, diktopplesning ved Lise-Marte Vikse Kallåk. Øyvind Fjeldheim er kveldens konferansier

.

GLADE MAIDAGER PÅ ÅKRA

Karmøy, fre-lør: Det vil bli utstillere på torget, åpen brannstasjon, Amcar-treff, sykkelritt, underholdning på torget, tivoli, konsert i parken med skolekorps og konserter i Åkrahallen fredag til søndag. Havtoner og Åkra i parken lørdag. Konsert fredag med Slogmåkane og Oddi. Lørdag spiller Ramsalt og Vestlandsfanden med Reidar Brendeland i spissen.

Artikkeltags