Hvis du skal i Vangen i helgen, kan du høre 14 artister

VANGEN-FESTIVALEN: Turbonegro er klar for Vangen fredag. I alt 14 artister blir å høre i helgen.

VANGEN-FESTIVALEN: Turbonegro er klar for Vangen fredag. I alt 14 artister blir å høre i helgen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vangen-festivalen starter fredag kveld og byr på 14 artister over to dager.

DEL

FILMPREMIERER

«ASKELADDEN – I SORIA MORIA SLOTT»: Den originale, norske actionhelten Espen Askeladd er endelig tilbake! Denne gangen står enda mer på spill: Kongen og dronningen er forgiftet, hans egne brødre er mistenkt for ugjerningen, og kongeriket er truet av fremmede sjarlataner på jakt etter makt og rikdom. Sammen med den fryktløse prinsesse Kristin setter han ut på en farlig ferd på leting etter det sagnomsuste slottet Soria Moria. Med Vebjørn Enger og Eili Harboe i hovedrollene.

«FISHERMAN'S FRIEND»: Dette er en historie basert på faktiske hendelser om shanty-koret som gikk fra å opptre på brygga i idylliske Port Isaac i Cornwall til utsolgte konsertlokaler og en gullkantet platekontrakt. Koret som kaller seg Fisherman's Friends synger tradisjonelle sjømannsviser når de ikke fisker eller redder skipbrudne.

«KVINNEN SOM GLEMTE SIN FORTID»: Alicja har mistet hukommelsen og dermed også sin plass i livet. Hun vet ikke hvem hun er, og i håp om at venner eller familiemedlemmer skal dra kjensel på henne, stiller hun opp i et riksdekkende tv-program. Opptredenen resulterer i kontakt med en mann som hevder at hun heter Kinga og er hans datter.

«READY OR NOT»: Bryllupsnatten til den unge bruden, Grace (Samara Weaving), tar en ond vending når hun blir med hennes eksentriske svigerfamilies tradisjon som utvikler seg til å bli et dødelig spill hvor alle kjemper for livet.

«THE DEAD DON'T DIE»: Den lille fredfulle byen Centerville blir gjenstand for et zombieangrep når de døde begynner å kravle opp fra gravene sine. Tre middelmådige politibetjenter og en samuraifrelst begravelsesagent tar saken i egne hender. Gjør deg klar for en dødsfestlig grøsserkomedie fra kongen av indiefilm, Jim Jarmusch.

KONSERTER

SLOGMÅKANE

Haugesund, fredag: I forkanten av premieren på filmen «Fisherman's Friend» opptrer Slogmåkane i teltet utenfor Edda. Dette er en gratiskonsert. Filmen er en ramsalt og hjertevarm britisk komedie, basert på en sann historie om shantykoret som får en gullkantet platekontrakt.

SLOGMÅKANE:  Har konsert i forkant av filmframvisning på Edda fredag.

SLOGMÅKANE: Har konsert i forkant av filmframvisning på Edda fredag.

VAMP I BARONIET

Kvinnherad, fre-lør: Vamp spiller på Baroniet Rosendal, mer presist i Riddersalen. Bandet har turnert flittig i sommer, slipper singler og er snart klar med nytt album.

OLD RIVER SALOON

Etne, lørdag: Heilt Redneck med Arly Karlsen & Sons kommer til Old River Saloon i Etne lørdag., Det blir country-night til ut i de blå timer. Publikum blir oppmodet til å finne fram cowboyhatt og boots.

VALEN KULTYRKYRKJE OG VALENHEIMEN Sveio, søndag: Hva skjer med opplevelsen av Valens musikk når den samme musikken tolkes i ulike omgivelser? Hvordan opplever vi hans musikk sammen med annen norsk musikk med vidt forskjellige kunstnerisk uttrykk? Konsert i Valen kulturkyrkje søndag og deretter i Valenheimen med musikere fra Griegakademiet.

UTSTILLINGER

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: «Natura» er en kollektiv sommerutstilling med fotografier av Øyvind Hjelmen, malerier og skulpturer av Lena Walton Herfindal og keramiske vegg- og bordskulpturer av Cajsa Carlenius. Utstillingen står til 31. august,

BARONIET ROSENDAL

Kvinnherad, fre-søn: Fram til 1. september stiller Svein Johnsen ut 22 malerier i Baroniet Rosendal. «Tilegnet» heter utstillingen. Du kan også få med deg den digitale utstillingen «Kunsten i Sovjetunionen i Dmitri Shostakovich si tid».

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: Kunstsmed Jørgen Sarto Jørgensen åpner utstilling i Moster Amfi. Han har kalt utstillingen «Smi mens tanken er varm». Utstillingen står til 1. september.

FORMBAR

Haugesund, fre-lør: Den anerkjente danske kunstneren Maria Bang Espersen har soloutstilling hos Formbar Glassverksted. Bang Espersen verk ble nettopp kjøpt inn til samlingen til Victoria & Albert museum i London og kunstneren har vunnet en rekke priser for sin utvikling av teknikkene hun tar i bruk i glasskunsten sin. Åpent galleri fredag og lørdag i Kirkegata 95 i Haugesund sentrum. Utstillingen står til og med 31. august.

SCENE

CIRKUS AGORA

Vindafjord, Stord, Bømlo, fre-søn: Cirkus Agora har jubileumsshow i Ølen fredag, og med sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal i spissen. Sirkusforestilling på Heiane ved Biltema lørdag og på gamle Bremnes ungdomsskole på Bømlo søndag.

TEATER

«JUNGELBOKEN»

Store, fre-søn: Tredjeklassen ved musikklinjen på Stord VGS pleier å sette opp en barnemusikal ved starten av skoleåret. Elevene har jobbet i et par uker med «Jungelboken» som vises i Stord kulturhus. Oppsetningen skal finansiere studietur til Berlin i høst.

FESTIVALER

DEN FESTIVALEN I VANGEN

Haugesund, fre-lør: Den festivalen i Vangen byr på 14 artister. Fredagen åpner med det lokale bandet Pollution og kjører på band og artister som Janove, Fay Wildhagen, Turbonegro og Wunderkammer til slutt. Lørdagen åpner 12 med DJ Axillar og familievennlig program med Haugesund Teater, Meg og Kammeraten min før Kriminell Kunst drar i gang ettermiddag og kveld. Artistene er: Erlend Ropstad, Storm Weather Shanty Choir, Karin Park, Fieh, Dagny mens Fagernes Yacht Klubb avslutter kvelden.

JACKMAN: Pål Jackman og Wunderkammer er siste band ut fredag i  Vangen.

JACKMAN: Pål Jackman og Wunderkammer er siste band ut fredag i Vangen.

ARRANGEMENTER

SKUTEFEST I ROSENDAL

Kvinnherad, fre-søn: Interesselaget for Gurine inviterer i samarbeid med Kvinnherad kommune til Skutefest i Rosendal 23.–25. august 2019. De to siste årene har det vært arrangert skutefest i Rosendal, med masse skuter og folkefest.

BRANDØYHELG

Vindafjord, lør-søn: Brandøy Misjons- og konferansesenter på Bjoa ønsker velkommen til årets Brandøyhelg som byr bl.a. på seminar, konsert og stormøte søndag.

Artikkeltags