Sykronsvømming - med live musikk til, eller kva med KEiiNO?

SVØMMERE:  «I full synkron» kan du se i Tysværtunet kulturhus søndag.

SVØMMERE: «I full synkron» kan du se i Tysværtunet kulturhus søndag.

Tysværtunet kulturhus jubilerer og inviterer til en spesiell forestilling søndag. I Salooen kan du fredag få med deg de norske MGP-vinnerne.

DEL

FILMPREMIERER

«HOTEL MUMBAI»: Hotel Mumbai omhandler den dramatiske historien om terrorangrepet som skjedde i 2008, på det berømte og tradisjonsrike Taj Hotel i den indiske byen Mumbai. Filmen bringer seerne inn i selve angrepets episenter. Den viser motet og viljestyrken til helt vanlige mennesker fra alle samfunnslag når de stilles overfor et nesten uvirkelig mareritt, og må klare å stå sammen når det virkelig behøves.

«MEN IN BLACK – INTERNATIONAL»: Radarparet (Chris Hemsworth & Tessa Thompson) møtes igjen i den fjerde «Men In Black»-filmen. The Men in Black må takle sin største utenomjordiske utfordring hittil når en dobbeltagent infiltrerer rekkene deres. Den svært dekorerte Agent H (Hemsworth) og hans nybegynner-kollega Agent M (Thompson) må ut på et globalt eventyr for å redde byrået – og til slutt verden.

«MYSTERIET HERR LINK»: Animasjonsfilmen «Mysteriet Herr Link» handler om Sir Lionel Frost, som anser seg selv som regjerende verdensmester som etterforsker innenfor myter og monstre. Problemet er bare at hans kollegaer ikke anerkjenner hans fag. Frost må nå reise langt mot nord for å bevise eksistensen av et legendarisk vesen, og på denne måten vinne kollegaenes respekt.

KONSERTER

KEIINOO I SALOONEN

Etne, fredag: KEiiNO som forsvarte Norges ære i MGP, kommer til Old River Saloon i Etne fredag. I tillegg til konsertene med KEiiNO i konsertsalen Pink Cadillac, rigger DJ Joar opp på den minste scenen i Saloonen. Samtidig er over 1.000 spiller med i Etne Cup, og i forbindelse med konserten i Saloonen vil KEiiNO spilte vinnerlåten «Spirit in the Sky» i fotballteltet like ved Saloonen.

KEIINO: Ole River Saloon i Etne får fredag besøk av KEiiNO som gjorde det bra i årets MGP.

KEIINO: Ole River Saloon i Etne får fredag besøk av KEiiNO som gjorde det bra i årets MGP.

HALSNØY STRUPEBAND

Stod, lørdag: Halsnøy Strupeband framfører «Kings & Queens» i Stord kulturhus. Det er en hyllest til store utøvere og stemmer i populærmusikken. Innspillingene det er tatt utgangspunkt er fra siste halvdel av 1900- tallet. Koret stiller med orkester og innleide solister.

KONSERT I KOPERVIK KIRKE

Karmøy, søndag: Kopervik kirkekor ferierer 25 år med jubileumskonsert i Kopervik kirke. Sopranen Line Jørgensen er solist.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED- GALLERI

Haugesund, fre og lørdag: Haugesund Internasjonale Tresnitt- og Avtrykkfestival 2019 gikk forrige helg. Stor kollektivutstilling «Haugesund Internasjonale Tresnittutstilling» med 160 kunstnere fra hele verden og høy kvalitet. Kritiker Trond Borgen i Stavanger Aftenblad sa til Haugesunds Avis: – Dette er den største grafikkutstillingen i norsk sammenheng og med høy kvalitet. Utstillingen står til 4. august.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Årets første sommerutstilling i Galleri Giga er med separatutstilling med Nico Widerberg som skal vises i juni og juli galleriet i Leirvik. Han viser maleri, bronseskulptur og grafikk. Åpning ved Jane Jünger og Cecilie Anna.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: Ny utstilling i Galler G Guddal i Kvinnherad åpner lørdag med bilder av Frank Brunner. Han er en veletablert kunstner og jobber med det forbigående og stille øyeblikk i kunsten sin.

SCENE

SOMMERREVY PÅ STORD Stord, lørdag: «Dei kortreiste på torget» heter årets sommerrevy på Stord. Den går i teltet på selve torget. Denne gang finner vi følgende på scenen: Grim Moberg, Arne Torget, Stian Tønder, Margrete Lund Skorpen og Åge Stokken; altså lokale og mindre lokale aktører. Revyen spilles fredag og lørdag i hele juni.

SOMMERREVY I FITJAR

Fitjar, lørdag: «Full fyr i teltet» heter årets sommerrevy i Fitjar. Med Ole Bergesen, Ole André Westerheim, Britt-Synnøve Johansen, Kristian Arntsen, Frank Robert Andreassen og gjesteartister. Revyen spilles hver helg i hele juni. Begge de to sommerrevyene på Stordøya har fått gode kritikker i lokalavisa.

FESTIVALER

DEN STORE SOMMARFESTEN

Odda, fre-lør: Den Store Sommarfesten i Odda har mye å by på: Fredag og lørdag opptrer DJ Loco & July Sax. Fyk og Rotlaus spiller fredag. Lørdag kan du også få med seg DJ Axillar, Galaxee og Sjur.

ARRANGEMENTER

TEATRAL BYVANDRING

Haugesund, søndag: Søndag 16. juni er det igjen mulig å gjøre en tidsreise tilbake til krigens dager sammen med teaterkompaniet Scenekraft. På byvandringen vil publikum bli tatt gjennom en rute der en er innom steder knyttet til Haugesunds krigshistorie. Skuespillerne som blir med er Nina Sele, Håkon Karoliussen, Jenny Larsen, Lars Henrik Aarnes og Elsa Aanensen.

ÅPEN DAG KVÆRNER

Stord, søndag: Kværner fortsetter å feire sitt 100-årsjubileum og inviterer til Open dag. PÅ verftsområdet blir det konsert med Åge Aleksandersen & Sambandet, Adelén og Daniel Owen. Det blir aktiviteter, konkurranser og mye annet. Dette er det tredje store åpne arrangementet Kværner har etter jul for å feire jubileet.

ÅGE ALEKSANDERSEN: Trønderen kommer til åpen dag på Kværner søndag.

ÅGE ALEKSANDERSEN: Trønderen kommer til åpen dag på Kværner søndag.

I FULL SYNKRON

Tysvær, søndag: Badeanlegget i Tysværtunet har 20 års jubileum. Det feires med konsert og synkronsvømme-oppvisning ved Munor og Oslo idrettslag. Synkronsvømming krever stor grad av styrke, utholdenhet, smidighet og koordinasjon. Oslo Idrettslag deltar med svømmere som har konkurrert både nasjonalt og internasjonalt i mange år. Munor med sine klassiske musikere danner en flott musikalsk ramme rundt showet.

Artikkeltags