Mange festrelaterte oppdrag for politiet

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre personer sitter i arresten torsdag morgen.

DEL

POLITILOGGEN: Natt til 1. mai har tradisjonelt vært en dag der flere beveger seg ut på byen. Etter det vaktsjef André Skram Hansen ved Haugesund politistasjon kan lese ut av politiets logg, kan det virke som det fortsatt er slik.

Den ene som sitter i arresten er en mann i 20-årene. Han sitter i drukkenskapsarresten.

– Han skal ha kastet en glassflaske i en husvegg i nærheten av folk, like ved et utested på Leirvik i Stord. Politipatruljen skal ha vært i kontrakt med mannen og skal ha bortvist ham fra sentrum, sier vaktsjef André Skram Hansen.

Det skulle ikke ta mer enn 20 minutter, så skal politifolkene ha påtruffet mannen nok en gang i sentrum. Han kan derfor vente seg en anmeldelse for ordensforstyrrelse og ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet.

For full til å ta vare på seg selv

Person nummer to i arresten er en kvinne i slutten av tenårene. Hun skal ifølge vaktsjefen ikke ha gjort noe galt.

– Hun ble tatt inn i 00.30 fra Haugesund sentrum. Hun sitter bare til oppbevaring, sier Skram Hansen.

Den siste omtalte personen i arrest er en 37 år gammel mann. Han sitter der på grunn av at han skal ha påført en annen mann i 30-årene et kutt over øyet. De to skal ha slåss i taxikøen litt over klokken 02 natt til 1. mai.

– Mannen vil bli avhørt i løpet av dagen, sier vaktsjefen.

Flere meldinger om høy musikk

Ellers har det vært en del meldinger om høy musikk, forteller Skram Hansen videre.

Klokken 00.10: Melding om høy musikk i Svoldergata. Politipatrulje til stedet og fikk dempet musikken og avsluttet festen.

Klokken 00.30: Melding om høy musikk fra russen i Skjoldavegen. Her skal ikke politiet hatt kapasitet til å rykke ut.

Klokken 01.45: Ny melding om høy musikk på Sætro. Operasjonssentralen ringte han som bodde på adressen, men usikkert hva som ble utfallet.

Klokken 03: Politipatrulje måtte gjenopprette natteroen og fikk dempet musikk i Haraldsgata.

Politiet måtte også dempe musikk klokka 05.12 i Skjoldavegen og klokken 07.05 i Strandgata.

Flere bortvist

Videre forteller Skram Hansen at en mann (19) ble bortvist etter en slåsskamp mellom to personer på utested i sentrum. Da var klokken 00.30.

Klokken 03 fikk politiet melding om to stykker som knuffet utenfor et utested i sentrum, det gjaldt en mann 30-årene og en mann 20-årene. Begge ble bortvist fra Haugesund sentrum.

En 22 år gammel mann ble kjørt til legevakt klokken 03.22. På legevakten skal han ha «kviknet» til, så derfor ble han kjørt hjem istedenfor drukkenskapsarresten.

La seg på sofaen og ville ikke gå

Men det stoppet ikke der.

Litt klokka 04 fikk en kvinne på Fastlands-Karmøy besøk av en mann. De skal ha vært kjente fra før. Problemet var da denne mannen ikke ville gå.

– Han hadde lagt seg på sofaen og ville ikke gå. Politiet bortviste ham derfor fra adressa, sier vaktsjefen.

– Vi kan vel oppsummere at det har skjedd litt?

– Ja, det har vært en del å gjøre knyttet til festrelatert hendelser, bekrefter vaktsjef André Skram Hansen ved Haugesund politistasjon.

Artikkeltags