KINO: I fire uker har støynivået på Edda kino vært ekstra høyt midt på dagen.

– Det er kjempekjekt. Mange barn er her for første gang og får en opplevelse som forhåpentligvis får dem til å ville gå igjen, sier kinokonsulent Karina Jensen.

– En slags rekruttering av framtidige kinogjengere?

– Håper jo det, Men mest av alt handler det om å gi et godt tilbud.

– Vi vil at de barna som er hjemme skal ha et godt tilbud. Nå har vi drevet med dette i mer enn 30 år og det er klart det krever litt ressurser, men sammen med Haugesund Sparebank har vi klart å få det til å gå rundt, sier hun.

Lokalbanken sponser tilbudet om gratis sommerkino på Edda. I går viste de gratis film for siste gang i år.

Fullt tre ganger

Den andre uken i juli ble salen full tre ganger. Og folk måtte prøve igjen neste dag. Edda 1 har for øvrig plass til 529 personer.

Gratis sommerkino har hatt en økning i besøkende på 1.500 sammenlignet med i fjor.

– Det var nok på grunn av det fine været i fjor, sier Jensen.

Karmøy kino har gratis sommerkino tirsdager og torsdager i hele skole- ferien. Siste visning blir 13. august klokken 12.

- Vi har cirka åtte prosent økning på gratisvisningene så langt i år, sammenlignet med fjoråret. Noe vi selvfølgelig er godt fornøyd med, sier kinosjef Aina Sævik olsen.

I Tysværtunet kan du se film gratis onsdager, torsdager og fredager til og med 14. august.

– Rett under 2.500 har sett film så langt, sier kinosjef Øystein Simonsen. Tysværtunets storsal har 344 seter. For to uker siden var alle opptatt.

– Da måtte jeg avvise 50 stykker, sier han. Været har stor innvirkning på folks kinovaner. Men sol og regn kan ha samme virkning.

– Etter en lang periode med sol vil folk finne på andre ting enn å gå på stranden og da går de gjerne på kino, sier kinosjefen.