Kristian Valen, AC/DC-hyllest og Sommergospel

SOMMARROCK:  Andy K, Sarah Linn Iversen Sveen, Linn Isabel Eielsen og kulturhusleder Per Steinar Lie.

SOMMARROCK: Andy K, Sarah Linn Iversen Sveen, Linn Isabel Eielsen og kulturhusleder Per Steinar Lie.

Kristian Valen er tilbake med to forestillinger i helgen. Mer revy kan du oppleve på Stordøya. Det bir teater i den gamle brannstasjonen, Sommergospel og Moster Amfi-helg.

DEL

FILMPREMIERER

«ADRIFT»: Basert på en sann hendelse om overlevelse, kjærlighet og et eventyr som vender brått når orkanen Raymond dukker opp. Tami (Shailene Woodley) og Richard (Sam Claflin) er to reiseglade mennesker som ved et tilfeldig møte faller for hverandre og finner kjærligheten. De setter seil ut mot havet, og seiler uforventet inn i den katastrofale orkanen Raymond.

«JUNGELGJENGEN»: Maurice kan se ut som en pingvin, men han er en ekte tiger inni. Oppdradd av en tiger, er han den mest klumpete Kung-Fu-mesteren noensinne. Sammen med vennene i Jungelgjengen, har han tenkt å opprettholde orden og rettferdighet i jungelen.

«TULLY»: En moderne, varm og ærlig komedie om å være mor i 2018. Marlo (Charlize Theron) er trebarnsmor, yngstemann er nyfødt, og dagene er utmattende. Broren hennes er en vellykket forretningsfyr som sitter godt i det og når han ser at Marlo trenger hjelp (og søvn) foreslår han å hyre inn en barnepike.

KONSERTER

SJANTIKONSERT VED KYSTVERKET

Haugesund, fredag:Sjøforsvarets sjantikor Navy Vocalis holder gratis utekonsert utenfor Kystverkets bygg på Bakarøy. 

- En utekonsert er en flott anledning til å inspirere våre ansatte, sier regiondirektør John Erik Hagen i Kystverket Vest.  

ENDRE OLSEN

Bømlo, lørdag: Endre Olsen er ute med albumet «Bøttevis med blått». Han spiller på HiSio på Svortland. Stordabuen Olsen har fått gode kritikker for sin første plate på dialekt.

«NORDVEGEN – MOSTER»

Bømlo, lørdag: Konserten «Norvegen – Moster» med Einar Selvik, Ivar Bjørnson og Eivør Palsdottir er et samarbeid med Festspillene. Gamle instrumenter møter nyere klanger.

KORKONSERT PÅ STORD

Stord, søndag: Tre kor blir å høre i Nysæter kyrkje søndag: Stordkoret, Corona og Stord con Spirito.

GUTHORMSEN

Karmøy, lørdag: Guthormsen spiller egenprodusert materiale på Hook i Åkrehamn. I bandet finner vi Karl Gunnar Sandhåland, Erik Eriksen, Arne Havnen og Jarle Havnen.

HEATSEEKERS

Karmøy, lørdag: Heatseekers – A tribute to AC/DC spiller på Ovenpaa i Kopervik. Konserten er en del av Karmøy Ølfestival.

AMATEUR

Tysvær, søndag: Koret Amateur holder konsert i Nedstrand kyrkje og synger sanger av Sigvart Dagsland.

UTSTILLINGER

GALLERI GIGA

Stord, fre-lør: Mari Follinglo viser malerier i galleriet i Leirvik. Utstillingen står til og med 4. juni.

MOSTER AMFI

Bømlo, fre-søn: Kjeld Stub og Alexander Stub har utstilling i Amfisalen i Moster Amfi. Dette er en utstilling med far og sønn der Kjeld Stub er senior. Han jobber med abstraherte linoleumstrykk og maleri som har funnet et bredt publikum. Alexander Stub lager abstrakte bilder inspirert av naturen. (se også arrangementer)

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, fre-søn: Bodil Friele stiller ut malerier og skulpturer. Friele stripper et lite skogholt for grener og kratt. De nakne stammene som står igjen farger hun turkis. Malene Dekke Eik fra Rosendal stiller ut malerier og skulpturer.

SCENE

SOMMARREVYEN I FITJAR

Fitjar, fre-lør: Nok en sommer med revy i Fitjar. Tittelen er «Går berserk». Ole Bergesen, Øystein Kloster, Terje Træet og Ole André Westerheim har fått med seg Britt-Synnøve Johansen til revyscenen i teltet utenfor Fitjar fjordhotell.

«SOMMARREVYEN SPRING SEG VILL»

Stord, fre-lør: Sommerrevyen på Stord hadde premiere forrige helg i revyteltet i Leirvik. I «Sommarrevyen spring seg vill» kan du møte aktørene Margrete Lund Skorpen, Åge Stokken, Grim Moberg, Nils Trygve Markhus og Sigurd Sele i fri utfoldelse. Revyen spilles i hele juni.

«KRISTIAN VALEN – ÅSTED VALEN» Haugesund, fre-lør: En rekke nye parodier og nye kjendiser tolkes når Kristian Valen kommer til Festiviteten med sitt show «Åsted Valen». Jo visst har Kristian Valen fått med seg TV 2-programmet «Åsted Norge» og ikke minst «Gutta på tur». Det blir også gjensyn med noen av hans klassikere.

«REKVIEM FOR DEI NAMNLAUSE»

KRISTIAN VALEN:  To show kan du få med deg med Kristian Valen på Festiviteten i helgen.

KRISTIAN VALEN: To show kan du få med deg med Kristian Valen på Festiviteten i helgen.

Stord, søndag: Dette er en musikalsk, poetisk og visuell forestilling basert på diktsyklusen «Rekviem» (1963) av den russiske forfatteren Anna Akhmatova og gjendiktet til nynorsk av Halldis Moren Vesaas. De som er med: Marita Kjetland Rabben (pianist og produsent), Kjersti Elvik (skuespiller), Gunnar Fretheim (videokunstner/scenograf). Introduksjon ved Atle Hansen.

TEATER

HAUGESUND TEATER

Haugesund, fre-søn: Lyset er kommet på i den gamle brannstasjonen. Skikkelser krysser i vinduene. Dempet latter. Nattlige utkjøringer fra portene. Du inviteres herved inn hit. Over den slitte terskelen, opp den dypgrønne trappen og gjennom restene av det som en gang sto for trygghet, disiplin, pålitelighet og styrke. «Emberbrigaden» er en scenisk vandring gjennom gamle brannstasjonen i Haugesund. Claire de Wangen har regien. De som er med er Gaute Askild Nærheim, Sindre Karlsholm, Cici Henriksen, Daniel Frikstad, Oddrun Valestrand, samt elever fra Skeisvang videregående skole, 2. klasse drama. Forstillingen spilles hele helgen.

DRAMA PÅ BRANNSTASJONEN: Brannstasjonen åpner for publikum i forestillingen «Emberbrigaden».

DRAMA PÅ BRANNSTASJONEN: Brannstasjonen åpner for publikum i forestillingen «Emberbrigaden».

«NARNIA – LØVA, HEKSA OG KLESSKAPET»

Bømlo, fre-søn: I helgen kan du oppleve teaterstykket «Narnia–Løva, heksa og klesskapet» i Bømlo kulturhus. Bømlo barne- og ungdomsteater står bak oppsetningen. 57 teaterelever fra Bømlo kulturskule i alderen 8–18 år blir å se på scenen. Den britiske forfatteren C.S. Lewis har skrevet boka stykket baserer seg på. Marco Thomas, Nina Sele og Runa Våge Krukhaug har regien på stykket.

FESTIVALER

SOMMERROCK PÅ TORVASTAD KULTURSENTER Karmøy, fredag: Ungdomsklubben på Torvastad følger opp tradisjonen med Torvastad Sommarrock for alle unge fra 13 år og oppover. Under endagsfestivalen kan du få med deg hele 16 artister. Her er noen av dem: Earthquakes, Linn. Kr. Mæland, Sarah Linn Iversen Sveen, Black Ice, The Seagull Scream, Linn Isabel Eielsen, Pollution, Emilie Røise Østebø, Einmanna, Lüt.

ROMSTOKK 2018

Stord, lørdag: Romstokk er en årlig happening/ festival som Studentersamfunnet Stord arrangerer. På Høgskulen på Vestlandet, Rommetveit kan studenter og alle andre oppleve band som Reaching Summit, Dum Stokk, Forfall, Møblos, Frequenzy, Ingelin og co. og Lena Fjærestad. De fleste av disse er lokale band.

ARRANGEMENTER

MOSTER AMFI-HELG

Bømlo, fre-søn: Mye skjer i Moster Amfi i helgen. Fredag blir det teater av Mondonovo Cultura fra Venezia som framfører et teaterstykke i den italiensk commedia dell'Arte-tradisjonen. Lørdag er det Toratreffet og utdeling av pris til operasjonsleder Hilde Reikrås som jobbet med landet største overgrepssak. Det blir familieaktiviteter i Mostratunet og konserten «Norvegen- Moster». Søndag går seminaret «Moster 2024» ved Torgeir Landro.

SILENT DISO

Haugesund, lørdag: Scandic Maritim Hall byr på Silent Disco lørdag og gjøres om til byens største nattklubb med tre DJ-er som spiller hver sin sjanger. Du før høre blant annet DJ Jiggybrothers og DJ Solvang. Her kan du nyte en rolig atmosfære eller musikken fra DJ-ene som spiller disko fra alle tidsepoker.

LØRDAGSBAZAAR

Haugesund, lørdag: Bedehusets Bar & Bazaar lørdag kveld i det ombygde bedehuset i Skåregata til Pål Jackman og Pia Noreger. Regn med levende musikk.

SOMMERGOSPEL

Karmøy, lørdag:  I Parken i Skudeneshavn er det rigget klart til Sommergospel. Artister er blant annet Ole Børud, Børudklanen, Jarle Waldemar med barnekor, Voice of Joy og Maren Flotve Reme.

Artikkeltags