Pernille Sørensen kommer med standup i helgen

FESTIVITETEN: To kvelder med Pernille Sørensen i fri utfoldelse.

FESTIVITETEN: To kvelder med Pernille Sørensen i fri utfoldelse.

Pernille Sørensen slår seg løs med forestilling "Kultur" i Festiviteten. Mye annet skjer i helgen.

DEL

FILMPREMIERER

«BLINDED BY THE LIGHT»: Når en klassekamerat introduserer ham til «The Boss», ser Javed paralleller med sitt arbeiderklasseliv i Springsteens kraftige tekster, og begynner deretter å uttrykke seg i sin egen unike stemme. «Blinded by the Light» er en historie om mot, kjærlighet, håp, familie og musikkens unike evne til å løfte menneskets ånd. Filmen er basert på de tidløse tekstene til Bruce Springsteen.

«KAPTEIN SABELTANN OG DEN MAGISKE DIAMANT»: Den livsfarlige jungelfyrsten Maga Kahn og den onde dronning Sirikit har endelig fått tak i den magiske diamant. Ryktet sier at den kan oppfylle ønsker ved fullmåne. Bak filmen står animasjonsstudioet Qvisten Animation, som har skapt «Dyrene i Hakkebakkeskogen», «KuToppen» og «Flåklypa»-trilogien.

«QUICK»: Dette er historien om journalistene Hannes Råstam og Jenny Küttim, som på egen hånd bestemmer seg for å undersøke løgnene som felte den antatte seriemorderen Thomas Quick. Besatt av å finne sannheten bestemmer de seg for kommet til bunns i det kompliserte saken. Jo dypere de graver, jo mer motstand møter de, og jo mer sjokkerende viser løgnene seg å være. Svensk drama og thriller.

«SMERTE OG ÆRE»: Vi får bli med på den aldrende filmregissøren Salvador Mallos tilbakeblikk: barndommen hans på 60-tallet, da han emigrert med foreldrene til en landsby i Valencia på jakt etter velstand. Det første begjæret. Hans første voksne kjærlighet i Madrid på 80-tallet. Smerten av samlivsbruddet mens kjærligheten fortsatt var levende og intens. Regissør Pedro Almodóvar har fått med seg Penélope Cruz og Antonio Banderas på laget.

KONSERTER

LUNSJKONSERT I TYSVÆRTUNET

Tysvær, fredag: Med sin musikkglede og blanding av blues, folk, swing og rock gjester trioen i Po´Boys Tysværtunet med høstens første lunsjkonsert. Musikerne er Kalle Aasland – vokal og gitar, Geir Jørgensen – kontrabass og Arnt Ove Kvernenes – munnspill og vokal.

Cafe MM Kopervik

Karmøy, fredag: Kvednabekkjers med medlemmer fra Tysvær og Bokn spiller på Cafe MM Kopervik fredag.


JACOB SANDE-VISER

Fitjar, fredag: Fred Ove Reksten byr på Jakob Sande-konsert i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Han er kjent for sine mange bergensviser.

«FLYGEL TIL LUNSJ»

Stord, lørdag: Ingrid Vetlesen og Marita Kjetland Rabben disker opp med en fullspekket time med feststemte operasvisker, splitter ny pianomusikk, kaffekos og loddtrekning. Marten Myrvold er gjesteartist. Konserten skjer i Stord kulturhus.

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Breibandet Big Band spiller på Grand Hotell lørdag på dagtid. Konserten går i regi av Stord Jazzklubb.

VÅR FRELSERS KIRKE

Haugesund, søndag: Vår Frelsers kirkes kantori og Stavanger Oratoriekor framfører oratoriet «Saul» av G.F. Händel i Vår Frelsers kirke. 85 sangere, fire sangsolister og et barokkorkester på 20 blir å høre. Det er svært sjelden oratoriet blir framført og første gang på våre kanter.

VESTLANDSFANDEN

Bømlo, lørdag: Vestlandsfanden er et av landets mest flittige turnéband. Alltid med Reidar Brendeland i front. Lørdag spiller de på Bømlo Hotell.

VESTLANDSFANDEN: Spiller på Bømlo Hotell.

VESTLANDSFANDEN: Spiller på Bømlo Hotell.

COUNTRYFEST SCANDIC MARITIM HALL

COUNTRYFEST: Kvednabekkjers er klar for Scandic Maritim Hall lørdag og Cafe MM fredag.

COUNTRYFEST: Kvednabekkjers er klar for Scandic Maritim Hall lørdag og Cafe MM fredag.

Haugesund, lørdag: Tre band spiller under helaftens countrykveld i Scandic Maritim Hall: Too Far Gone, Bøgdabråk og Kvednabekkjers, med medlemmer fra Tysvær og Bokn.

GOSPEL EXPLOSION

Haugesund, lørdag: Haugesund misjonskirke er stedet for dem som liker gospel. Gospel Explosion er en prosjektkor som kommer fra hele Haugalandet. Samuel Ljungbladh og Kine L. Ludvigsen er solister.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Utstilling med bilder av Christian Messel i Billedgalleriet. Utstillingen er årets filmfestivalutstilling. Den står til 29. september. Du kan også få med deg utstillingen Gerhard Munthe – Eventyrlige interiører». Munthe er kanskje mest kjent som billedkunstner, men mest originale og betydelige innsats gjorde han innenfor design og interiør. Flere originalverk vises i utstillingen produsert av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

KARMSUNDUTSTILLINGEN

Haugesund, fre-søn: Den 12. utgaven får i helgen. Her kan du se kunstverk av Per Kleiva, Tom Erik Andersen, Stig Andresen, Anu Allikas, Dani Waagen B (Braatveit) og mange flere.

STUDIO 21

Karmøy, lørdag: Anna Kristin Ferking viser kunstutstillingen «Poetiske meditasjoner» i Studio 21, Søragadå 21 Skudeneshavn. Hun stiller ut malerier i nye uttrykk, og Ferking har et langt kunstnerskap bak seg.

STORD KUNSTLAG

Stord, lørdag: Kunstutstillingen «MAKE» med Siri Brekke og Per Tore Barmen åpner lørdag i Stord Kunsthall. De to er samarbeidspartnere og samboere.

GALLERI BORGHILD

Stord, lørdag: Bitta Bjørnsdatter viser bilder i Galleri Borghild langs E 39 på Stordøya. Hun er opptatt av forandring i bildene sine.

SCENE

«PERNILLE SØRENSEN –

KULTUR»

Haugesund, fre-lør: Pernille Sørensen er kjent som lagleder i «Nytt på nytt», hun har spilt i «Side om side» på NRK1 og blitt kåret til årets morsomste av folket under komiprisen i 2016. Nå har hun altså laget standupforestillingen «Kultur». Den handler om kultur i alle dens former og varianter. Høykultur, lavkultur, kliss ny populærkultur og eldgammel upopulær kultur. Bakteriekultur og motkultur, snikskryt og tupé, basehopping og nakenbading. Festiviteten fredag og lørdag.

«FRU HAALAND»

Stord, fredag: Humoristen Gunn Haaland fra Karmøy kommer til Galleri Borghild fredag og kjører standupshowet sitt «For fodle slagsida»

SMÅSCENERI – SESONGÅPNING

Stord, lørdag: Det er sesongåpning på Småsceneri i Sykkel & Kaffi lørdag. Den gode publikumsoppslutningen har gitt blod på tann. På den første kvelden står improvisasjon i høysetet, og publikum får også delta. Noah Wibe er med på tangenter.

TEATER

«SVAR PÅ BREV FRÅ HELGA»

Bømlo, søndag: Riksteateret kommer til Bømlo kulturhus med forestillingen «Svar på brev frå Helga», som bygger på boken til Bergsveinn Birigisson. Med Helge Jordal og Ragnhild Gudbrandsen.


FESTIVALER

HARDANGER MATKULTUR-

FESTIVAL Eidfjord, fre-lør: Matkultur før og nå er temaet under Hardanger Matkulturfestival i Eidfjord denne helgen. Hovedarena er Hardangerviddahallen i Øvre Eidfjord. Det blir marked, faglige innslag, kunstneriske innslag, blant annet Baljelauget fra Voss som spiller americana på dialekt.

SENIORPERLER

Tysvær, fre-lør: Siste helg med Seniorperler i Tysvær. Ølbryggerkurs for pensjonister med Anders Netland fredag i Stegaberg grendahus. For tredje året på rad inviterer LHL Tysvær og Bokn til en kveld med lørdagsdans og kveldsmat i vestibylen på Tysværtunet. I år er det Jostein Sørtveit som spiller opp til dans.

ARRANGEMENTER

ÅPNINGER I VINDAFJORD

Vindafjord, lørdag: Lørdag er det offisiell åpning av Vindafjord beredskapssenter. Det samme gjelder Sjøperlo, møteplass for kultur og næring der åpningsmarkeringen heter «Som perler på ei snor der ulike musikalske aktiviteter står på scenen, blant anet KORe' Vindafjord. Ølen Aktivitetspark åpner med blant annet kurs og oppvisning med Mentzoni Skate Party.


Artikkeltags