Veldig mye på få med seg under Kulturnatt

PEER GYNT PÅ PUB: En annerledes «Peer Gynt» som spilles på Garasjebryggeriet som en del av Kulturnatt.

PEER GYNT PÅ PUB: En annerledes «Peer Gynt» som spilles på Garasjebryggeriet som en del av Kulturnatt.

Rundt 80 arrangementer, fra konserter til teater og foredrag kan du gå på under Kulturnatt i Haugesund lørdag.

DEL

FILMPREMIERER

«MALEFICENT – MISTRESS OF EVIL»: Dette er oppfølger til «Maleficent» fra 2014. Vi møter igjen Angelina Jolie og Elle Fanning i sine roller som den mørke feen Maleficent og prinsesse Aurora. Eventyr- og familiefilm.

«47 METERS DOWN»

– UNCAGED»: Fire eventyrlystne tenåringsjenter drar av gårde for å oppleve ruinene av en gammel mayansk by som ligger 47 meter under havoverflaten. Det som skulle bli en opplevelse for livet, utvikler seg til en kamp om liv og død.

«BABY JANE»: Jonna er 19 år og bor i en småby. Hun er akkurat ferdig med utdannelsen og forlater byen den samme kvelden. Hun nyter sin nye frihet inntil hun blir angrepet av en mann midt på natten. En kvinne, Piki, kommer til unnsetning. Filmen er basert på romanen med samme navn av finske Sofi Oksanen.

«FYR & FLAMME»: Året er 1940. På hver side av Djurgården ligger to konkurrerende fornøyelsesparker. De to eierfamiliene har ligget i åpen strid med hverandre i flere tiår. Men alt endres den natten da de to unge arvtakerne, John og Ninni, innleder en forbudt kjærlighetshistorie.

«OPERASJON MUMIE»: Når det kommer en mumieutstilling til Elvestad, skjer en rekke uforklarlige ulykker blant de ansatte ved museet. Det ryktes at museet er rammet av farao Tutankhamons forbannelse. Norsk film for de yngste med seksårsgrense.

«SPIONEN»: Dette er historien om Sonja Wigert, som levde et farlig liv som dobbeltagent under 2. verdenskrig. Hovedrollen spilles av Ingrid Bolsø Berdal. Her snakkes det både tysk, norsk og svensk.

«THE INFORMER»: En tidligere innsatt som arbeider undercover for F. B. I får seg selv fengslet igjen for å infiltrere mafiaen som sitter inne i et sterkt bevoktet fengsel. Basert på en svenske krimroman.

KONSERTER

TØNES

Haugesund, fredag: Tønes er en artist som har vært mange ganger på Haugalandet. Nå er han klar for Byscenen.

Solfrid Moland til Førre

Tysvær, fredag: Solfrid Molland kommer hjem til Førre og holder en minikonsert på Førre bedehus fredag. Anledningen er Førresfjorden menighetsforening som markerer 40-årsjubileum med sin årlige basar.

DDE

Bokn, lørdag: Det populære trønderbandet med Bjarne Brøndbo i spissen spiller i Bokn Arena lørdag.

TOM ROGER AADLAND

Haugesund, lørdag: Tom Roger Aadland spiller på To Glass.

CLAUDIA SCOTT

Stord, lørdag: Olsen & Jensens viseklubb inviterer til dagkonsert på Delis med Claudia Scott.

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Trio de Janeiro med vokalist Anne-Marie Giørtz i spissen opptrer på Stord Jazzlubb lørdag kveld. Det skjer på Grand Hotell.

VASSENDGUTANE

Fitjar, lørdag: Vassendgutane slår til med bygdefest i idretts- og kulturbygget i Fitjar.

I WAS A KING Haugesund, lørdag: I Was A King med Anne Lise Frøkedal i front spiller på Høvleriet lørdag.

I WAS A KING:  Anne Lise Frøkedal spiller på Høvleriet lørdag.

I WAS A KING: Anne Lise Frøkedal spiller på Høvleriet lørdag.

SEVEN DRUNKEN NIGHTS

Haugesund/ Bømlo, fre-lør: Irsk kveld og historien om The Dubliners. En feiring av Dubliners og irsk musikk. Festiviteten fredag, Bømlo kulturhus lørdag.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Haugaland Storband og Sildajazzens venner/Lørdagsjazz byr på konsert med Storbritannias nye jazzstjerne Anthony Strong. Vokalisten og pianisten kombinerer det beste innen jazz og popmusikk. Anthony Strong spiller for fulle hus på klubber og festivalscener over hele Europa. Konserten i Festiviteten er en del av Kulturnatt.

HAUGALAND STORBAND: Anthony Strong spiller med Haugaland Storband.

HAUGALAND STORBAND: Anthony Strong spiller med Haugaland Storband.

SKEISVANG-ELEVER PÅ TOTALEN

Haugesund, lørdag: 3. klasse musikk ved Skeisvang VGS lover spennende kveld på Totalen under Kulturnatt. De byr på ulike ensembler, instrumenter, sjangre og stemninger.

MATTI RØSSLAND

Vindafjord, lørdag: Matti Røssland holder konsert i Nesheimtunet i Vats og har med seg to musikere.

BACKSTREET GIRLS

Stord, lørdag: Heftig rock'n roll blir det når Backstreet Girls strammer gitarstrengene på Arena.

DUGNADSKONSERT

Bømlo, søndag: Moster kyrkje skal få nytt orgel. En konsertserie med dugnadskonserter starter søndag. Håkon Tolås spiller piano og Hans Gunnar Skreslett trompet. Kantor Øystein Skullerud deltar.

TRIO TUNNEL

Bømlo, søndag: Trio Tunnel holder familiekonsert i Bømlo kulturhus. I trioen finner vi Endre Olsen, Jørgen Sandvik og Roald Kaldestad.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED- GALLERI Haugesund, fre-søn: Kirsten Opstad viser utstillingen «Resten av kroppen i Billedgalleriet i regi av Haugesund Kunstforening. Utstillingen omfatter i alt 75 selvportretter av kunsten som kommer fra Jæren og bor i Oslo.

KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, fre-søn: «D. D. S. Ø-I-F – Dyr du skulle ønske ikke fantes» er en utstilling som er basert på dyr fra Jo Nesbøs bøker om Doktor Proktor. Fra slanger til det skumle namibiske neshornet. Utstillingen blir stående ut desember.

TYSVÆRTUNET

Tysvær, fre-søn: Bodil Sund fra Karmøy har utstilling i galleriet i Tysværtunet og viser tekstilkunst. Utstillingen står til 28. oktober.

GALLERI RYVARDEN Sveio, søndag: Per Flatøy fra Sagvåg på Stord stiller ut kulltegninger og grafikk i galleriet på Ryvarden Kulturfyr.

SCENE

«KOBBOIANE KJEM!»

Stord/ Bømlo, fre-lør: Ragnar Hovland og Atle Hansen har igjen salet hestene og synger og forteller fra livet på den vestnorske prærien. De har med seg Ole Jacob Hystad, Endre Olsen, Ole Amund Gjersvik og Hans-Olav Molde. Fredag på Sykkel & Kaffi i Leirvik, lørdag på Bømlo Musikkfabrikk på Svortland.

«FRA VIDDA TIL VEGAS»

Bømlo, fredag: Revyen «Fra Vidda til Vegas» spilles på Bømlo Hotell fredag. Aktørene er Honningsvågrevyens Finn Arild Seines og Elvis & Arnt Hjalmar.

KIRKESPILL MED KERYX

Haugalandet, fre-søn: Keryx framfører kirkespillet «Livstreet» tre ganger denne helgen: fredag i Skjold kyrkje, Vindafjord, lørdag i Erfjord kyrkje, Suldal og søndag i Udland kirke, Haugesund.

«BOXISM» Stord, fredag: «Danseforestillingen «Boxism» vises i Stord kulturhus. Her møter vi seks av landets fremste dansere innen jazzdans, breaking, samtidsdans og hiphop.

«DR. BERGLAND BRYTER

TAUSHETSPLIKTEN»

Stord, lørdag: Stand up-show i Stord kulturhus av og med Jonas Kinge Bergland.

TEATER

«HAKKEBAKKESKOGEN»

Tysvær/ Haugesund, lør-søn: Lørdag vises barneteaterforestillingen «Dyrene i Hakkebakkeskogen» i regi Victoria Production i Tysværtunet kulturhus, dagen etter i Festiviteten.

FESTIVALER

KULTURNATT

Haugesund, lørdag: I år som i fjor går Kulturnatt 2019 over en dag; lørdag. Elsa Aanensen er festivalsjef og har sydd sammen et bredt program som inneholder alt fra musikk og dans til foredrag, teater, kunst og mye annet. Christina Bjordal, Rossman, Undergrünnen, Ole Morten Velde, trylleshow, Haugesund Teater og mye annet kan oppleves.

ARRANGEMENTER

«SILDAKONGEN» KÅSERI

Bømlo, fredag: Arve Otto Sildenskiold Mørch, kjent som «Sildakongen» kåserer om Hans Nielsen Hauges virke. Han snakker om bedehuskultur. Det blir husmannskost på haugiansk vis. På Ungdomsheimen i regi av KFUK-KFUM Bremnes og Varden.

DANS PÅ ROSSABØ

Haugesund, fredag: Det blir dans i Rossabø Ungdomshus bak Rossabø skole. Det er levende musikk og Gunnar Bang spiller. Salg av smørbrød og kaker.

OKTOBERFEST

Haugesund, lørdag: Byscenen inviterer til Oktoberfest med tyrolermusikk og feststemning.

CARE I AMFIET

Bømlo, lørdag: I Moster Amfi markeres TV-aksjonen som i år går til Care. Det blir foredrag, musikkinnslag, auksjon ved Arne Torget mens Nina Østensjø fra Atheno snakker om etablering i et bærekraftig og globalt perspektiv.


Artikkeltags