Gå til sidens hovedinnhold

Får karakterer for rollene sine i «Annie»

Artikkelen er over 4 år gammel

Mye skal på plass når andreklassen på drama har ansvar for å sette opp musikalen «Annie».

HAUGESUND: – Disse dagene smelter musikk, dans og drama sammen. Vi har ansvar for å produsere forestillingen, med god hjelp av vår teaterlærer Gro Hafsaas som er regissør, for- teller Karianne Haugeberg og Renate Pettersen.

De går i andre klasse drama på Skeisvang videregående skole. Alle de elleve elevene er delt inn i forskjellige produksjonsgrupper. Mye planlegging må til når en stor oppsetning som «Annie» skal komme velberget i havn. Mandag 13. februar er det førpremiere, og i alt skal tre skoleforestillinger og fire åpne på kveldstid vises i konsertsalen på Skeisvang.

Haugeberg og Pettersen er med i produksjonsteamet. Førstnevnte er produksjons- leder og har ansvar for at alt gjøres til rett tid. Diverse planer er laget, blant annet over hvilke scener de ulike skuespillerne skal være med i.

– Jeg sørger for at alt går etter prøveplanen. I stykket er det elleve ulike scener. På scenen er det til sammen 32 skuespillere, 10 dansere og et orkester på 12 musikere, forteller Karianne Haugeberg.

Renate Pettersen er regiassistent. Hvis noen av skuespillerne, om de så går på musikk, dans eller drama, trenger litt ekstra hjelp så er Renate der.

Jeg sørger for at alt går etter planen. I stykket har vi elleve scener.

KARIANNE HAUGEBERG Produksjonsleder og elev

 

Gros høyre hånd

– Jeg er Gro sin høyre hånd og jobber tett med henne, forteller hun.

Musikalen «Annie» inngår som en del av faget teaterproduksjon. Elevene er delt inn i PR-gruppe, scenografi og rekvisitter, kostymegruppe og produksjonsteamet. I tillegg har samtlige en eller annen rolle i musikalen, fra barnehjemsbarn til å spille litt større roller.

– En utfordring er både å synge og danse samtidig. Da er det fint å ha med seg gode sangere, forteller Anna Lindholm fra scenografigruppen.

De fire på kostymegruppen tar en rask tur til kostymerommet og kommer tilbake med noen av kostymene til stykket.

– Veldig kjekt å være med på oppsetningen. Vi fire på gruppen har ansvar for i alt 60 kostymer. Noen har vi lånt av Haugesundscenen. Vi har sydd litt selv og fått hjelp av Karin Westerlund, sier Mariel Hårvik.

 

Mye musikk og dans

Hva får publikum oppleve i «Annie»? Anders Fikstveit i PR-gruppen har svaret:

– Dette er en musikal med mye musikk, dans og sang og skuespill. Vi er i New York kommunale barnehjem for jenter i 1933.

Annie rømmer en dag fra den grusomme bestyrerinnen Ms. Hannigan. Tilfeldig havner hun hos den rike Mr. Warbucks, og livet tar en ny vending.

Annie forsøker å finne sine ekte foreldre. Det blir lovet en belønning på 50.000 dollar. Da begynner saker og ting å skje.

Gro Hafsaas følger nøye med alt som skjer underveis i prosessen. Teaterlæreren skal sette karakter på elevene, og hun synes de er dyktige.

Kommentarer til denne saken