Tett på Hanne Krogh og blues for en kveld

HANNE KROGH: Bernhard Gismervik og Munor har invitert Hanne Krogh med gjester til konsert i Festiviteten.

HANNE KROGH: Bernhard Gismervik og Munor har invitert Hanne Krogh med gjester til konsert i Festiviteten.

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne helgen er det muligheter å få med seg Hanne Krogh og mange musikalske venner - og fire bluesband på en gang.

DEL

FILMPREMIERER

«LEAVE NO TRACE: Tenåringsjenta Tom (Thomasin Harcourt McKenzie) og hennes far Will (Ben Foster) har i flere år bodd uoppdaget i Forest Park, et digert skogsområde ved grensen til Portland, Oregon. Ved en tilfeldighet blir de oppdaget og tatt hånd om av et lokalt sosial-tjenestebyrå. De får arbeid og husly, men så sendes de ut på en farlig ferd i villmarken.

«I CAN ONLY IMAGINE»: Dette er historien bak bandet MercyMe’s hitlåt «I Can Only Imagine», som har blitt den mest spilte moderne kristne sangen noensinne. Bart Millard vokser opp i Greenville, Texas, hvor han opplever å bli både fysisk og mentalt mishandlet av sin far, Arthur. Når Arthur blir uhelbredelig syk finner han frelse ved å omfavne troen sin.

«PREDATOR»: Universets mest dødelige rovdyr er sterkere, smartere og farligere enn noen gang. Kun et crew bestående av ekssoldater og en professor i evolusjonsbiologi kan forhindre det som kan bli slutten av menneskeheten.

«SEARCHING»: David Kims (John Cho) tenåringsdatter, Margot, forsvinner en dag sporløst. Når han begynner å gå igjennom nettleseren og snakker med vennene hennes, oppdager han at datteren var mer hemmelighetsfull enn han trodde.

«THE HAPPYTIME MURDERS»: Et mordmysterium i en verden hvor mennesker og dukker eksisterer sammen, men dukkene blir sett på som annenrangs borgere. Når dukkene fra en 80-talls barne-TV-serie blir drept én etter én, tar en tidligere politimann på seg saken.

KONSERTER

FLYTTEN

Haugesund, fre-lør: Warwick/ Johnson spiller på Flytten fredag, med medlemmer fra Alice Cooper og Thin Lizzy, som duoen blant annet spiller akustiske utgaver av. Dagen etter er det releaseparty med Vidar Ingvaldsen.

STORD JAZZKLUBB

Stord, fredag: Stord Jazzklubb inviterer til høstens første konsert. På Grand Hotell kommer Torun Eriksen og Kjetil Dalland. Eriksen er både jazzmusiker, komponist og vokalist. Dalland har spilt med mange av våre store artister og er fast bassist for Vamp.

HEILT INNPÅ HANNE KROGH:

Haugesund, lørdag: Munor-ensemblet har en serie med «Heilt innpå» artister og andre utøvere. Lørdag samtaler Janna Kari Kvinnesland i Festiviteten med Hanne Krogh om karrieren hennes, som strekker seg fra 60-tallet til i dag. Svein Ragnar Myklebust er orkesterleder for et band der vi finner blant annet Torbjørn Økland og Tom Roger Aadland. Gjester kommer også.

SANGKVELD I MOSTER KYRKJE

Bømlo, søndag: Det blir sangkveld i Moster kyrkje. Kirkekorene i Bømlo og Moster sørger for tonefølge. Lars Egil Vik er med på trompet.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Magne Furuholmen stiller ut tresnitt og skulpturer og noen etsninger. Furuholmen debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brasil, for å nevne noen. Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker. Utstillingen står til 16. september.

GALLERI WALLACE

Haugesund, fredag: Liv Sonja Flolid har utstilling i Galleri Wallace. Utstillingen vil henge til og med søndag 16. september. På utstillingen viser hun akrylmaleri, pastell og grafikk, med mange lokale motiver. Flolid har lang fartstid i Haugesund, og har stilt ut tidligere i blant annet Galleri Hantho. Hun har bodd i Haugesund og bor nå i Ulefoss, Telemark.

MOSTER AMFI

Bømlo, fre-søn: Brian Wallace stiller ut malerier i Amfisalen i Moster Amfi. Kunstneren fra Boston i USA har slått seg ned i Haugesund der han har eget galleri. Han maler både figurativt og abstrakt.

TYSVÆRTUNET KUNSTLAG

Tysvær, lørdag: Njål Lunde er fra Skudeneshavn og bor i Haugesund. Utstillingen hans «Noosbol» vises i galleriet i Tysværtunet. Dette er en vandreutstilling, som tidligere har vært vist i Haugesund Billed-galleri. Utstillingen står til 17. september.

KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, søndag: I utstillingen «Tingenes tilstand» har museet hentet fram sofaer fra samlingen sin. Utstillingen gir både et innblikk i stilhistorie og sofaens historie – fra slagbenken til de myke stoppede møblene vi kjenner i dag. Den eldste sofaen i samlingen er fra tidlig på 1800-tallet, den yngste er fra 1980-tallet. Utstillingen står hele neste uke.

SCENE

«LASSE PEDERSEN – DEI GLADE 60 OG 70 ÅRA!»

Karmøy, fredag: Lasse Pedersen tar publikum med på en reise i ord og toner i Norheim kulturhus. Det blir to forestillinger med poplåter, countrylåter, klin deg attåt-låtene, Radio Luxembourg-låtene og kveldens siste dans-låtene. Her serveres det både morsomme og litt triste historier fra denne perioden. Jus

t For You spiller med Sten Arve Nornes i spissen, pluss solister og Slogmåkane.

FESTIVALER

HAUGESUND BLUESFESTIVAL

Haugesund, fredag: Fire band er klare fredag når Høvleriet byr på Haugesund Bluesfestival. Først ut er det lokale Terraplane. Deretter kan du høre i tur og orden GB Blues Express, Jan Flaaten Band og Nick Moss Band og Dennis Gruenling. Nick Moss er en Chicago-gitarist som har fått heder og ære for sitt gitarspill.

BLUES: Terraplane er ett av flere bluesband som kan høres på Høvleriet. Arnt Ove Kvernenes i aksjon.

BLUES: Terraplane er ett av flere bluesband som kan høres på Høvleriet. Arnt Ove Kvernenes i aksjon.

BLUESHELGA LOKST UTØVE

Odda, fre-lør: Mye å høre for folk som liker blues og beslektet musikk i Odda i helgen. Broke Bluesband, The Brandos, Banditos, Mike Zito, Rick Harper Band og flere andre bluesartister står på plakaten.

SENIORFESTIVALEN

Haugesund, fredag: Det blir kulturtreff på Havnaberg Seniorsenter på fredag formiddag. Elever fra Haugaland vid. skole deltar. På kveldstid er det gratiskonsert med Blest og dans etterpå. Lørdag går Senior- festivalens avslutningsfest på samme sted med Haugaland Storband. Glenn Miller, Frank Sinatra, Stevie Wonder og mye annet å høre.

ARRANGEMENTER

GATEFESTEN

Haugesund, lørdag: Gate-festen går i Byparken lørdag på dagtid. Helge Toft og andre opptrer. Aktiviteter og leker for hele familien, og kåring av Haugalandets beste velforening.

RABINOWITZ-SEMINAR

Haugesund, lørdag: Et seminar i ånden etter Moritz Rabinowitz, med blant annet Sigurd Sele, Sahar Bayati, Arne Vestbø, Håvard Bustnes og flere andre.

RABINOWITZ-SEMINAR: Sigurd Sele den gang han spilte Rabinowitz med Scenekraft. Han leser tekster av ham lørdag.

RABINOWITZ-SEMINAR: Sigurd Sele den gang han spilte Rabinowitz med Scenekraft. Han leser tekster av ham lørdag.

STORAPRIDE 2018

Stord, lørdag: Inspirert av Bygdepride i Ørsta/ Volda arrangerer Stord Sosialistisk Ungdom den første Storapride i Leirvik. Temaet er «familie» som har vært temaet på Pride i landet ellers i 2018.

BABELUBA

Tysvær, lørdag: Kulturkontoret i Tysvær arrangere Babeluba. I år kan de unge få møte blant annet «Norske Talenter»-stjernen Tuva Lutro (13) fra Odda, og de kan være med på mange ulike aktiviteter.

FOREDRAG PÅ BØMLO

Bømlo, fredag: Arne Vestbø har skrevet to bøker om Moritz Rabinowitz. Fredag formiddag holder Vesbø foredrag om den jødiske handelsmannen som advarte mot nazismen i mellomkrigstiden. Arrangementet foregår på Bremnes ungdomsskule, og er gratis og åpent for alle.

Artikkeltags