Pinsehelg med festivaler i Kopervik, Skånevik og vikinger på Bukkøy - og på Bømlo

VIKINGFESTIVALEN: Kampsport og tøffe vikinger blir å se på Bukkøy i helgen.

VIKINGFESTIVALEN: Kampsport og tøffe vikinger blir å se på Bukkøy i helgen.

Mye skjer i pinsehelgen. Det er festivaler i Kopervik, i Skånevik og Vikingfestival på Bukkøy. Tar du en tur til Moster kan du se Mostraspelet og oppleve mye annet.

DEL

FILMPREMIERER

«HACKER»: Benjamin er 13 år gammel og en vanvittig god hacker. Han bor på et ungdomshjem fordi moren hans forsvant da han var sju år. Faren har han aldri møtt. En dag blir han oppsøkt av to menn fra Forsvarets Etterretningstjeneste. De har spottet en kvinne på en overvåkingsvideo som de tror kan være moren hans. Etter at sjokket har lagt seg kontakter Benjamin venninnen Savannah for hjelp til å undersøke saken videre.

«SLOTTET I PROVENCE»: Postmannen Joseph Ferdinand Cheval leverer post langs Drôme, fra landsby til landsby. På veien møter han kvinnen i sitt liv, Philomena, og de får snart datteren Alice. Cheval elsker datteren høyt, og setter i gang med en utrolig utfordring: Han vil bygge et utrolig palass til henne med sine egne hender.

«X-MEN – DARK PHOENIX: Dette er historien om en av X-Mens mest elskede karakterer, Jean Grey, og hennes utvikling til å bli den ikoniske Dark Phoenix. Under en redningsoppgave i verdensrommet blir Jean truffet av en kosmisk kraft som forvandler henne til en av de mektigste mutantene som finnes. I kampen mot sine egne personlige demoner og den stadig mer ustabile kraften i henne mister hun kontrollen.

KONSERTER

SOMMARROCK PÅ TORVASTAD

Karmøy, lørdag: 18 band og artister spiller lørdagens Sommarrock på Torvastad. Her er noen av bandene som skal spille: The Earthquakes, Wholesome, Sarah Linn, Good Intentions, Spielbergs, Neptune, Starpalace, The Seagull Scream. Fanzine-laging med Martin Mentzoni og seminar med BertaSofie konsertdesign. Presentasjon og innføring I sceneferdigheter, Image og identitet på scenen.

SOMMERLIG ROCK: Wholesome er et av mange band som spiller på Sommarrock lørdag. Bandet slapp en singel i april.

SOMMERLIG ROCK: Wholesome er et av mange band som spiller på Sommarrock lørdag. Bandet slapp en singel i april.

PINSETREFF I SALOONEN

Etne, lørdag: Magne Skålnes spiller i Old River Saloon. Han spiler alt fra pop og rock til country.

OLA BREMNES

Tysvær, søndag: Ola Bremnes kommer til Nedstrand og holder konsert sammen med gitarist Tore Bruvoll i Nedstrand kyrkje. Arrangør er Nedstrand kyrkjeforum.

«HYMN TO FREEDOM»

Etne, søndag: 1. pinsedag går konserten «Hymn to Freedom» i Skånevik kyrkje. Med Frøydis Grorud, Ulf Nilsen og Nærsvill Singers. Dirigent er Nils Arne Helgerød.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED- GALLERI

Haugesund, fre og lørdag: Haugesund Internasjonale Tresnitt- og Avtrykkfestival 2019 gikk forrige helg. Stor kollektivutstilling «Haugesund Internasjonale Tresnittutstilling» med 160 kunstnere fra hele verden og høy kvalitet. Kritiker Trond Borgen i Stavanger Aftenblad sa til Haugesunds Avis: – Dette er den største grafikkutstillingen i norsk sammenheng og med høy kvalitet. Utstillingen står til 4. august.

GALLERI ROM FOR

Haugesund, lør-søn: Simon Næsse er ikke bare kommunaldirektør for kultur, idrett og frivillighet i Haugesund kommune. Han er en kreativ sjel og stiller ut kunst i galleri Rom For i helgen. Dette er Næsse sin første separatutstilling. Tema er den ytre grensen av hvor mennesket kan bevege seg. Hvor hjelpeløse vi er når vi forlater vår planet.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lør-søn: Ingri Egeberg viser utstillingen «Vi som elsker trær» i Galleri G Guddal i Guddalstunet ikke langt fra Rosendal. Egeberg er billedkunstner og forfatter, og bor og arbeider i Bergen og Ringsaker. Utstillingen står til 9. juni.

TOLLHAGEKJELLAREN

Bømlo, fre-søn: Under Mostraspel-helgen blir det utstilling i Tollhagekjelleren på Moster der bergenseren Anne Bente Totland stiller ut keramikk.

KARMØY KUNSTFORENING

Karmøy, fre-søn: Karmøy Kunstforening inviterer til salgsutstilling bestående av en hel bukett av kunstnere fra Haugaland Kunstverk og Formbar Glassverksted.

GALLERI BORGHILD

Stord, lør-søn: Grethe Angen og Åshild Oma Søle stiller ut i Galleri Borghild ved E 39 på Stord. «Himmel og hatt» heter utstillingen som er inspirert av Harriet Backer og Kitty Kielland. Det blir mannekengoppvisning under åpningen med Sele sine hatter.

TEATER

MOSTRASPELET Bømlo, fre-søn: Mostraspelet «I slik ein natt» spilles fredag som skoleforestilling og har offisiell premiere lørdag. Det blir flere forstillinger. Denne gang deler manusforfatter Svein Tindberg regirollen med Nina Sele. Andre aktiviteter på Moster denne helgen er: Tor Åge Bringsværds «Tor med hammaren» vises i Miniamfiet. Toratreff i Amifsalen lørdag og konsert i Moster gamle kyrkje med Ole Jacob Hystad saksofon og Svein Olav Herstad orgel. Visekveld med Atle Hansen i Tollhagen. Moster 2024-seminar i Amfisalen søndag.

MOSTRASPELET: Rolf Kristian Larsen spiller Olav Haraldsson i «I slik ein natt».

MOSTRASPELET: Rolf Kristian Larsen spiller Olav Haraldsson i «I slik ein natt».

FESTIVALER

VIKINGFESTIVALEN

Karmøy, fre-søn: Vikingfestivalen på Avaldsnes er full av opplevelser for store og små. Over 200 vikinger fra Norge og Europa gir de besøkende et autentisk innblikk inn i vikingtiden. Det store markedet med salg av håndverk, mat, smaksprøver og musikk er til for sansene dine. Det vil være musikkinnslag, fortellerstund og kampshow til oppsatte tider. Nytt i år er besøk av gjøglere fra den svenske gjøglergruppen Trix.

KOPERVIK FESTIVAL

Karmøy, fre-lør: Festivalen begynte onsdag. Fredag er det 90-tallsparty med Infinity, Solid Base, Galaxee fra Haugesund og E-Type. Lørdag formiddag blir det gratiskonsert med Slogmåkane. På kveldstid Froddi og Compagniet som er Frode Rønli og blant annet bluesartist Reidar Larsen. Deretter spiller Adelén,  Cir.Cuz, mens den lokale Supergruppen avslutter festivalen.

RYFYLKEDAGANE

Sauda, fre-søn: Ryfylkedagane er nå miljøsertifisert som den aller første festivalen i Ryfylke og Haugalandet. Festivalen går av stabelen i pinsehelga. Hit kommer 80 utstillere, det blir mye musikk og aktivitetsprogram for hele familien. Utstillingen «Folkemusikk og nasjonalisme» på Ryfylkemuseet åpner fredag. i Ryfylketeltet er det country-rockkveld med Trave og Hardhaus. Lørdag er det åpning av utstillinger og ulike aktiviteter som sumobryting og andeslepp lørdag og blues og rock i Ryfylketeltet med Reodors Bluesrockers og Eric Slim Zahl.

ARRANGEMENTER

TORATREFFET

Bømlo, lørdag: I Moster Amfi går Toratreffet 2019 med prisutdeling og seminar i Amfisalen. Årets prisvinner er Iram Haq, kjent som uredd filmregissør. Per Vidar Raunholm leder samtalepanelet. I panelet er: Nancy Hertz, Esperanza Diaz, Ane Nydal og Camilla Ahamath.

SIRADAGENE

Utsira, fre-søn: Mye skjer på Utsira under Siradagene som starter fredag med åpning av kunstutstilling på Dalanaustet. Trubadur Tom André Enge, Gisle Børge Styve og Steffen Tare Band underholder fredag. Lørdag er det blant annet stand up med Fru Haaland og Det norske Festorkesteret med Helge Toft og Ole André Westerheim. Søndag: familiedag og Tønes spiller.

TORGDAGER I SKÅNEVIK

Etne, fre-lør: Rags & Feathers er blant artistene som opptrer under Torgdagane i Skånevik lørdag. Gammeldags handelsmarked, torgkonkurranse og mye annet. Fyk spiller opp til torgdans i House of Blues om kvelden. Innendørs paintball fredag og diskotek for barn.

Artikkeltags