Bowie- og Stones hyllest denne helgen

FESTIVITETEN:  Diamond Dogs (bildet) hyller David Bowie, og spiller sammen med Midnight Ramblers, Stones tributeband.

FESTIVITETEN: Diamond Dogs (bildet) hyller David Bowie, og spiller sammen med Midnight Ramblers, Stones tributeband.

Artikkelen er over 1 år gammel

Liker du David Bowie eller Rolling Stones, er muligheten til stede til å få oppleve to tribute-band på samme scene i Festiviteten lørdag. Se oversikten vår.

DEL

FILMPREMIERER

«GIRL»: 15-årige Lara skal bli ballerina, og trener knallhardt sammen med sine medstudenter. Samtidig gjennomgår hun en hormonbehandling, som skal lede opp mot en kjønnsbekreftende operasjon. Fortellingen er basert på en sann historie og skildrer en far-datter-relasjon.

«GRINCHEN»: Skaperne av «Grusomme meg», «Minions» og «Kjæledyrenes hemmelige liv» er tilbake med en ny animasjonsfilm. Den gretne Grinchen hater alt som har med julen å gjøre og vil helst bare være alene.

«KAPTEINEN»: I de siste desperate øyeblikkene av andre verdenskrig kjemper en ung tysk soldat for overlevelse. Etter å ha blitt jaget som desertør, finner soldaten ved et lykketreff en forlatt bil i det krigsskadde landskapet. I bilen finner Herold en uniform som skal komme til å gi ham en ny status.

«LIFE IT SELF»: Romantisk drama om livet, skrevet og regissert av skaperen av TV-serien «This Is Us». Flere historier, alle med felles utgangspunkt, veves inn i hverandre. Vi følger en rekke livsløp over flere tiår, fra gatene i New York til det vakre spanske landskapet.

«OVERLORD»: En gruppe amerikanske soldater sendes inn bak fiendens linjer på D-dagen under 2. verdenskrig. Der finner de noe de ikke hadde ventet.

«THE GIRL IN THE SPIDER'S WEB»: Den unge datahackeren Lisbeth Salander og journalisten Mikael Blomkvist vikles inn i et nett av spioner, cyberkriminelle og korrupte statsmenn.

konserter

HELLBILLIES

Haugesund, fredag: Hellbillies spiller på Byscenen, et band som pleier å skape liv.

BYSCENEN: Hellbillies spiller på Byscenen fredag. Fremdeles ståbilletter igjen.

BYSCENEN: Hellbillies spiller på Byscenen fredag. Fremdeles ståbilletter igjen.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Haugesunderen Johannes Ulveraker kommer med sitt stavanger-baserte band, Unity.

ACTION & TENSION & SPACE

Haugesund, lørdag: Bandet til Per Steinar Lie, Ørjan Haaland, Øystein Braut og Julius Lind spiller på Bedehusets Bar og Bazaar. Kvartetten lanserer sitt nyeste album, «Skåredalen Funhouse».

BEDEHUSET: Per Steinar Lie spiller i instrumentalbandet Action & Tension & Space, og lanserer nytt album.

BEDEHUSET: Per Steinar Lie spiller i instrumentalbandet Action & Tension & Space, og lanserer nytt album.

«NOVEMBERLJOS – POESIKONSERT»

Haugesund, lørdag: «Novemberljos» er en poesikonsert med Kammerpoetane i Rossabø kirke. Gruppen har framført poesi og musikk i kirker i landet. Liv Reidun Hansen fra Haugesund er en av poetene. Hun har med seg Simen Kjærsdalen, Knut Olav Daasvatn og Jan I. Sørensen som alle er med i Kammerpoetane. Torbjørn Økland spiller og et par gjeste-poeter blir å høre.

OLD RIVER SALOON

Etne, lørdag: Håvard Ersland inviterer til pianoshow i Saloonen. Han er primus motor for Fyk. Vindafjord.

BOWIE MEETS STONES

Haugesund, lørdag: 17 musikere totalt står på scenen i Festiviteten under «Bowie Meets Stones». Diamond Dogs fra Stavanger hyller David Bowie, mens Midnight Ramblers er et bergensband som spiller Rolling Stones-låter.

EINHERJER

Haugesund, lørdag: Hardrockerne i Einherjer lanserer sitt nye album, «Norrøne spor» på Flytten. Dette er Haugesund-bandets niende langspiller i løpet av en 20 år lang karriere.

MAGNUS BOKN

Karmøy, lørdag: Magnus Bokn er en ung og lovende artist fra Stavanger. Godt plassert i singer/songwritersjangeren opptrer han på Gamle Verkstedet.

UNNI HILT

Bømlo, søndag: Unni Hilt inviterer til intimkonsert i Amfisalen i Moster Amfi. «Hjerteslag» heter konserten og er en vandring i glede, sorg, håp og trøst. Hilt har med seg Munorensemblet, Torbjørn Økland (gitar, trompet, vokal) og Helge Lilletvedt (piano).

SYNG MED OSS

Karmøy, søndag: Kolneskoret inviterer til «Syng med oss» i Norheim Kulturhus. Barnebarnet til Lasse Pedersen, Christer Pedersen, er et ungt talent som viser fram sin sangglede.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Siste helg med malerier av Tor-Arne Moen og installasjon av kunstnerduoen Serina Erfjord/ Magnus Oledal.

HEMMINGSTAD KULTURSENTER

Haugesund, fre-søn: Tore Vidar Aga Olsen stiller ut akryl-malerier med motiver fra Haugalandet i dag og eldre dager.

GALLERI TYSVÆRTUNET

Tysvær, fredag: Fotograf Morten Krogvold stiller ut forfatterportretter i galleriet i Tysværtunet. Utstillingen er en del av bLEST Litteraturfest.

KUNSTUTSTILLING I KOPERVIK KIRKE

Karmøy, fre-søn: Kunsten inntar Kopervik kirke. Teamet er lys, et sentralt element i billedkunst og kristendom. Utstillerne er blant annet Per Arne Aarrestad, Harald Anthonsen, Magne Austad, Anna Kristin Ferking, Njål Lunde, Helene Nielsen, Olav Nygaard og Bernhard Østebø. Utstillingen står til og med 18.11.

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: Edith Odden og Kjell Grindeland har årets juleutstilling i Moster Amfi. De to bor på Bømlo. Utstillingen består av kystlandskap malt med akryl og åpner lørdag med musikkinnslag.

SCENE

RUNE BJERGA

Tysvær, fredag: «Rune Bjerga on Ice» er et humorshow. Det vises i storsalen i Tysværtunet.

BROSTEINSTEATERET

Haugesund, fre-lør: «Aske-ladden og Trollbarna» spilles på Hemmingstad kultursenter.

«FAME – THE MUSIKAL»

Haugesund/ Karmøy, fredag: Karmøy kulturskoles musikalgruppe har hatt premiere på «Fame – The Musikal». To forestillinger spilles i Festiviteten.

TEATER

HAUGESUND TEATER

Haugesund, fre-søn: Haugesund Teater har hver lørdag hatt Eventyrstund for de minste. Høsten og våren 2018/19 vil teateret presentere «Reven og Grisungen» av Bjørn F. Rørvik. Første forestilling ut er «Julefuten».

«JUL I BLÅFJELL»

Haugesund, søndag: Victoria Productions reiser på turné med en full teateroppsetning med en av de mest kjente og kjære førjulstradisjonene vi har. Oppsetningen er basert på NRKs julekalender «Jul i Blåfjell», produsert. Idé og manus er ved Gudny Ingebjørg Hagen, musikk Geir Bøhren og Bent Åserud.

FESTIVALER

BLEST

Tysvær, fre-søn: bLEST har et bredt program. Fredag kan du få med deg billedboklansering «Plystrepus og musikkmysteriet av Camilla Schøyen, konsert og skriveworkshop med Linn Isabel Eielsen. Lørdag får vi Hans Olav Lahlum i fri dressur, Morten Jentoft snakker om Finland 1918, Odd Karsten Tveit om Trygve Lie, Helene Sandvig om årene med pappaens demens. Det er arrangementer om å reise, krimkveld, Jostein Gaarder kommer og bLEST for hele familien med blant annet Anders Totland, flettemamma Bente-Helen Schei, Anne Folkestad. Til «Over dørstokken på Apland kommer Geir Tangen og Agnes Matre. Søndag er det blant annet bokpreik og konsert med Tønes.

FALTURILTU

Stord, fredag: Siste dag av den nynorske litteraturfestivalen byr på konsert med Come Shine pluss poetene Jan Erik Vold og Einar Økland i Stord kulturhus. Etterspel på Arena med Brit Aksnes som har skrevet boken «Mannemenneske». Musikk ved Microbandet der Aksnes er med.

ARRANGEMENTER

MISJONSMESSE

Haugesund, fre-lør: Fredag og lørdag arrangerer Det Norske Misjonsselskap sin tradisjonelle misjonsmesse i Vår Frelsers menighetshus. Det blir varesalg, loddsalg, kafé og misjons- informasjon. Misjonsfest fredag kveld.

TEN SING BURSDAGSFEST

Haugesund, lørdag: Key Stone Ten Sing inviterer Ten Sing- ungdommer med venner til bursdagsfest på KM-huset.

BRUKTBOKMESSE

Haugesund, lør-søn: Lions Club Haugesund Tonjer har stor bruktbokmesse på Karmsund vid. skole. Lions Club Haugesund Edda arrangerer loppemarked i forbindelse med bokmessen.

Artikkeltags