Hva du kan gjøre i helgen

EIVIND JUL: Tar med seg Løvlands allé til Festiviteten lørdag og byr på visepop.

EIVIND JUL: Tar med seg Løvlands allé til Festiviteten lørdag og byr på visepop.

Han kaller seg Eivind Jul og byr på visepop i Festiviteten lørdag.

DEL

FILMPREMIERER

«BAD BOYS FOR LIFE»: Will Smith og Martin Lawrence returnerer til sine signaturroller, Mike Lowery og Marcus Burnett. Marcus ønsker å pensjonere seg for å tilbringe mer tid med familien, men når en gammel og farlig trussel setter Mikes liv i fare, blir Marcus nødt til å sette pensjonisttilværelsen på pause. Han drar på sitt siste oppdrag sammen med sin langvarige partner. Amerikansk actionkomedie.

«DOLITTLE»: Eksentriske Dolittle (Robert Downey Jr.) har evnen til å snakke med dyr, og har gjort det til sin livsoppgave å bli dyrenes beste venn og lege. Mennesker har han på sin side lite til overs for. Men når dronningen blir alvorlig syk, blir Dolittle nødt til å legge ut på en lang, eventyrlig reise til en mystisk øy, for å finne den eneste medisinen som kan redde henne. Komedie og familiefilm med seksårsgrense.

«JOJO RABBIT»: En ung gutt i Hitlers hær finner ut at hans mor gjemmer en jødisk jente i deres hjem. Med sin tåpelige fantasivenn, Adolf Hitler (Taika Waititi), ved sin side må Jojo konfrontere sin blinde nasjonalisme. «Jojo Rabbit» er en blanding av komedie, drama og krigsfilm med 12-årsgrense.

«SELVPORTRETT»: Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den fram i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig. 22. oktober i 2019 døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen. Dokumentaren er regissert av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin.

KONSERTER

LUNSJKONSERT I TYSVÆR

Tysvær, fredag: Lunsjkonsert i Tysvær kulturhus med bandet LeVang som spiller alt fra country til pop og blues. Her finner vi Atle H. Fjelde, Jan Knutsen, Arvid Brugman, Øyvind Østebøvik og Jocky. Bandet framfører egenskrevne låter. LeVang spiller også på Hotell Amanda lørdag.

PITTERS KAFÉ

Haugesund, fredag: Electric Coil Blue Band spiller på Pitters Kafe. Bandet lover en blå aften.

BØMLO MUSIKKFABRIKK

Bømlo, fr.-lø.: Fredag blir det jam på Musikkfabrikken på Svortland. Lørdag kommer trubaduren Shameless.

MATTI RØSSLAND

Stord, lørdag: Matti Røssland er tilbake igjen på Osvald pub i Leirvik. Artisten fra Kvinnherad har bodd lenge i Haugesund og kommer til å spille både eldre og nyere sanger fra et rikholdig repertoar. Dette er en dagkonsert.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Louisiana Washboard Five er et jazzband fra Bergen som spiller på Høvleriet lørdag. Bandet spiller tradisjonell jazz i Chicago-stil og har vært på en rekke nasjonale og internasjonale jazzfestivaler. Besetningen er Steinar Sætre (klarinett/saksofon), Ketil Sæthre (trompet), Rolf Seldal (vaskebrett), Johan Lammers (banjo) og Arnulf Røkke (tuba).

LØRDAGSJAZZ: Louisiana Washboard Five spiller på Høvleriet.

LØRDAGSJAZZ: Louisiana Washboard Five spiller på Høvleriet.

ANNO 1564

Stord, lørdag: Tony er født i Transylvania i 1969, og har siden 1999 vært profesjonell musiker i Norge. Han spiller alt fra 80 tallet til dagens hits på Anno 1564 i Sagvåg.

EIVIND JUL OG LØVLANDS ALLÉ

Haugesund, lørdag: Lokale Eivind Jul har invitert sin låtskriver-kollega Løvlands allé til Haugesund for å lage en helaftens forestilling med gode tekster og sterke melodier i fokus. Det skjer i Festiviteten der to sterke låtskrivere framføre sine beste låter på sine hovedinstrumenter – piano og gitar. Eivind Jul Wibe Fiksdal fra Haugesund startet sin solokarriere under artistnavnet Eivind Jul for to år siden.

STØTTEKONSERT FOR IRIS SCENE

Odda, fr.-lø.: To dager med musikk blir det når lokale krefter inviterer til støttekonsert. Fredag blir det gjensyn med temakvelder som blant annet The Beatles/ John Lennon, Bob Dylan og Woodstock-prosjektet. Mye musikk blir det også l tidlig lørdag ettermiddag og kveld.

NYTTÅRSKONSERT BØMLO

Bømlo, søndag: Bømlo Janitsjar byr på den tradisjonsrike og populære nyttårskonserten, og alltid med nye påfunn og flott musikk. Årets gjestesolist og konferansier er Ingrid Leithaug Mjanger. Dirigent er som vanlig Stein Høyland. Konserten er UTSOLGT.

NYTTÅR PÅ BØMLO: Stein Høyland er dirigent for Bømlo Janitsjar som står bak nyttårskonserten som er utsolgt.

NYTTÅR PÅ BØMLO: Stein Høyland er dirigent for Bømlo Janitsjar som står bak nyttårskonserten som er utsolgt.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI Haugesund, fredag: Haugesund Billedgalleri viser Danuta Haremska sin utstilling «Growing» (installasjon og tegning) i sal 1, mens Arne Borring viser landskapsmalerier i sal 2. Utstillingene blir stående til 9. februar.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Galleri Giga åpner 2020 med Marianne Berg og hennes utstilling «Koblinger». Berg er ikke ukjent på Stord og har gjort utsmykkinger både ved Sagvåg skule, samt Stord sjukeheim. Hun har ikke stilt ut på Stordøya siden 2006. Under åpningen forteller hun om kunstnerskapet sitt. Utstillingen står til 15. februar.

SCENE

BERGESEN, TORGET & TRÆET

Fitjar, fr.-lørdag: Ole Bergesen, Arne Torget og Terje Træet framfører komiske høydepunkter på PS: Bryggekafé i Fitjar. Showet har de kalt «Utan filter».

ARRANGEMENTER

SOLFEST 2020 Etne, lø.-sø.: På Skånevik fjordhotell feires det at sola kommer tilbake. Solbuffet med operainspirert med sang, musikk og dans med Duo Interemezzo. Kunstutstillinger med Roald Tellnes åpner. Søndag er det minisolfest for barnefamilier og dans med spanske rytmer.

KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, søndag: Grethe Paulsen Vie holder foredrag på Karmsund Folkemuseum med temaet «Dampskipskaien – En Fugl Fønix opp av asken». Da den nye dampskipskaien kom i 1904, ble dette selve symbolet på noe helt nytt i byens historie. Vie vil fortelle om utviklinga av kaiområdet i overgangen mellom 1800- og 1900-tallet og endringene dette førte med seg for byen.


Artikkeltags