HAUGESUND: Byens mest folkekjære festival, blir Kulturnatt ofte kalt. Og det ikke uten grunn. Denne helgen vil anslagsvis 6.000 festivalgjester – store, og ikke minst små – besøke byens kulturarenaer.

De skal se profesjonelle artister. De skal se amatører. De skal se unge talenter.

Til sammen rundt 1.000 aktører presenterer vel 200 forskjellige kulturinnslag fordelt på 30 arenaer. Publikum kan få oppleve premierer og bestillingsverk. Dans og teater. Billedkunst og litteratur. Musikk i de fleste varianter. Og mye mer.

I 20 år har festivalsjef Tina Røvær nå arrangert Kulturnatt. Hun så ikke akkurat for seg at festivalen skulle eksistere to tiår senere da hun satte i gang i 1996, fortalte hun til Haugesunds Avis tidligere i år.

Men hun har helt siden starten hatt et langsiktig perspektiv for Kulturnatt.

– Akkurat det ligger nok litt i kulturens natur. Du er aldri hundre prosent fornøyd med det du har gjort, og vil derfor gjøre det enda bedre neste gang. Dermed fortsetter en hele tiden med å jobbe mot neste festival, forklarte Røvær.

Men før arbeidet med Kulturnatt 2017 kommer i gang, gjelder det å glede seg over årets festival. Kulturnatt begynner fredag og varer til og med lørdag. På disse sidene har samlet et knippe øyeblikk fra Kulturnatt de siste 19 årene.