– Tullet med vi kom til å vinne

Ole Marius Saltvik (19), Markus Aarøy Vikse (19), Johan Nes (18) og Markus Matland (18) sto uvitende blant publikum da de ble utpekt som vinnere. Da kunne de slippe jubelen løs.

Ole Marius Saltvik (19), Markus Aarøy Vikse (19), Johan Nes (18) og Markus Matland (18) sto uvitende blant publikum da de ble utpekt som vinnere. Da kunne de slippe jubelen løs. Foto:

– Jeg sa på tull til de andre at vi kom til å vinne, smiler Ole Marius Saltvik (19) i Karmøy-bandet Pollution etter å ha vunnet årets stipend fra Sondre F. Dales Minnefond under Garp på Høvleriet 3. juledag. 

DEL

HAUGESUND: Det ble full jubel på Høvleriet da det gikk opp for Saltvik, sammen med Skeisvangelevene Markus Matland (18), Markus Aarøy Vikse (19), og Johan Nes (18) at de var årets vinnere.

HØR INNSLAG MED VINNERNE PÅ RADIO102

– Kom som et sjokk! sier vokalist Matland

– Det iset på ryggen, legger gitarist Markus Aarøy Vikse til.

Stipendet er på 20.000 kroner, og skal brukes på studioinnspilling.

– Vi veldig glade!

– Vi har jo lekt med tanken. Vi er jo et ungdomsband fra Karmøy. Nå har vi liksom kommet oss opp blant med de vi har sett opp til, som Palmface, Aslak Rossehaug og Espen Andersen, sier Matland.

Juryens begrunnelse:

Juryen har, som vanlig, også i år sett vidt på ungdomskulturbegrepet på Haugalandet og lett etter unge kulturpersonligheter. Juryen mener å ha funnet en verdig kandidat blant de nominerte som ikke nødvendigvis bare har utmerket seg for kun et produkt, men også for sitt artisteri og sin lune entusiasme..

Årets minnefondstipend går til noen av de flotteste karakterene med utspring fra ungdomsmiljøet på Torvastad - seriøse spilloppmakere og foregangsfigurer for alle ungdommer med hele sine væremåte. Ujålete og uredde. 

Et band som hopper og spretter både mine, dine men aller helst sine egne veier.

Sondre F. Dales minnefondstipend 2018 går til: Pollution

Pollution vant årets stipend fra Sondre F. Dales minnefond.

Pollution vant årets stipend fra Sondre F. Dales minnefond. Foto:

Artikkeltags