Gå til sidens hovedinnhold

Merkedag på Kværner

Startet arbeidet med Johan Sverdrup

Artikkelen er over 5 år gammel

Sammen med en lærling vil olje- og energiminister Tord Lien i dag kutte første stålplate til det som skal bli dekket til Johan Sverdrup utstyrs- og boligplattform.

STORD: Byggestarten blir markert på fire plasser. Og på samtlige plasser er det en lærling som skal trykke på knappen på maskinen som kutter stålplater.

Klokken 10.00 startet markeringen på Stord.

Det meste av de tre understellene skal bygges ved Kværners spesialiserte anlegg i Verdal.  I totalleveransen av det rundt 19. 000 tonn tunge plattformdekket skal mye arbeid utføres ved konsernets anlegg på Stord, mens er det lagt opp til at byggingen av boligmodulen utføres av Kværner og KBRs underleverandør Apply på Stord og i Gøteborg.

-  Vi har siden prosjektstart jobbet målbevisst med å implementere ytterligere forbedringer for produktivitet og kostnadsnivå. Det betyr at vi i Norge har blitt mer konkurransedyktige på enda flere deler av arbeidet til plattformen. For Kværner betyr dette at antall medarbeidere involvert i arbeidet med plattformdekket og med stålunderstellene øker med over 200 årsverk. På topp vil rundt 2 000 ansatte jobbe med Kværners Johan Sverdrup leveranser. Dette gir samtidig positiv effekt for våre leverandører i Norge, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

LES OGSÅ: Sikrer arbeidsplasser

Kommentarer til denne saken