HAUGESUND: Kverulerende menn ute på byen har det med å dominere politiloggen i helgene, og rapportene fra natt til søndag er i så måte ikke noe unntak.

– Her har vi et par saker der én og samme mann er involvert, forteller vaktsjef Bodhild Bang på Haugesund politistasjon når hun går gjennom loggen søndag morgen.

Det dreier seg om en mann som politiet først kom i kontakt med like over midnatt. Han var allerede da kranglete og fikk på grunn av ordensforstyrrelser pålegg om å holde seg unna sentrum – et pålegg han valgte å overse.

– Da patruljen traff på ham igjen i tre-tiden, bare ballet det på seg. Han ble raskt voldelig, og det eskalerte. Mannen ble da tatt med til arresten på politistasjonen, forklarer Bang.

Han er nå anmeldt for vold mot en polititjenesteperson.

Tatt med til arresten

Like før klokka 03 var det to nye menn som hadde fått for seg at det å kverulere med politiets patruljer var en god idé.

Begge fikk pålegg om å forlate bykjernen, noe de også gjorde.

Det gjorde derimot ikke mannen som politiet traff på i sentrum en halvtimes tid senere. Han skjelte i tillegg ut polititjenestemennene i så stor grad at de til slutt tok ham med seg til arresten på politistasjonen, og han er nå anmeldt for forholdet.