Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne livstruende skadet – øksemann pågrepet

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann med øks er pågrepet på en gravlund i Haugesund. En kvinne er livstruende skadet. Mannen er siktet for drapsforsøk.

HAUGESUND: Klokken 20.15 tirsdag kveld opplyser Sør-Vest politidistrikt at en kvinne er livstruende skadd etter en hendelse på Vår Frelsers gravlund i Haugesund. En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

Dramaet startet på ettermiddagen:

Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om en mann med øks som forsøkte å bryte seg inn i et hus i Haugesund. Politiet opplyser at mannen forsvant fra stedet i en bil – og at flere patruljer lette etter ham.

– Vi vet ikke så fryktelig mye. Det er ganske hektisk her nå. Vi prøver å lokalisere ham. Vi har mange ressurser på denne saken, sa operasjonsleder Helene Strand i Sør-Vest politidistrikt til Haugesunds Avis like etter klokken 16.30.

Da opplyste hun at de ikke hadde fått melding om at noen skulle være skadd.

Men klokken 16.58 melder politiet at én skadd person er kjørt til sykehuset. Den skadde personen ble funnet ved Vår Frelsers Gravlund i Haugesund.

– Vi fikk melding om en mann som gikk rundt på gravlunden med øks. Denne mannen ble pågrepet av væpnet politi. På åstedet fant vi også en dame som var skadd. Hun ble tatt hånd om og kjørt til sykehus umiddelbart. Der får hun behandling, men skadeomfanget vet vi ikke noe om nå, sa innsatsleder Tore Frøyland-Jensen i politiet til Haugesunds Avis.

Den pågrepne mannen er satt i arrest på Haugesund politistasjon. Siktede er en mann i 40-årene. Han er norsk statsborger og en kjenning av politiet. Han er foreløpig siktet for drapsforsøk.

Anette Vårvik er journalist i Haugesunds Avis og bor like ved Vår Frelsers gravlund.

- I 16.30-tiden hørte jeg mye sirener og tittet ut av vinduet. Der så jeg flere politibiler og ambulanser langs Salhusvegen. Flere politifolk løp da inn på kirkegården, forteller Vårvik.

Senere kom politiet også med hund til stedet.

- Også krimteknikere kom og stedet ble sperret av, sier hun.

– Politiet har ikke kjennskap til om mistenkte og fornærmede hadde en relasjon. Dette vil være et sentralt punkt for videre etterforskning, som er i startfasen. Vi kan bekrefte at fornærmede er en kvinne, men vi ønsker ikke å si noe mer om hennes identitet på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Sveinung Andersen.

– Vi jobber nå aktivt ute for å søke i området om det er flere skadde personer. Vi har kontroll på øksen, som ble funnet i nærheten av mannen. Vi prøver også å lokalisere denne bilen, sa Strand tidligere på kvelden.

I en pressemelding klokken 20.15 snakkes det ikke lenger om en øks.

– Politiet har funnet en gjenstand som er interessant i forbindelse med hendelsen, men vi ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å kommentere hvilken gjenstand dette er, sier politiadvokat Sveinung Andersen.

Politiet opplyser at de jobber fortsatt med å få oversikt over hva som har skjedd.

– Vi har kriminalteknikere som jobber her på åstedet nå for å sikre spor og for å finne ut hva som har skjedd, sier innsatsleder Frøyland-Jensen.

Saken etterforskes taktisk og teknisk.

Klokken 21.00 er det pressekonferanse på Haugesund politistasjon. Haugesunds Avis er til stede.

Saken oppdateres.