Det blir stadig færre tilskuere på FKH herrer sine hjemmekamper, noe som plager en allerede anstrengt økonomi. Likevel investerer klubben i et damelag.

FKH er ikke den eneste klubben i eliteserien som satser på kvinnefotball. Det kan nesten se ut som det har gått mote i det. For selv om kvinnefotball ser ut til å ha kommet for å bli, er det ikke tvil om at det også koster flesk.

Kvinnefotball har på ingen måte den samme status som fotball herrer. Lagene trekker på langt nær så mange tilskuere som deres mannlige fotballkollegaer. Da sier det seg selv at dette både sportslig og økonomisk må gå i minus. Nabo Avaldsnes har i flere år hatt et lag i Toppserien, men det har ikke blitt mer publikum for det.

Mens FKH trekker 3000-4000 på kampene kommer det 200-300 på Avaldsnes sine kamper.

Norges landslag kvinner har heller ikke hatt den framgangen man har håpet på. Det så man sist i årets EM.

Når det er sagt så har heller ikke herrelandslaget gjort det bedre. Kanskje tvert imot. Men likevel er avstanden himmelstor. For i nesten hver kamp landslaget herrer spiller hjemme, trekker de fulle tribuner. Noe kvinnelandslaget bare kan drømme om. Her i Norge.

Dessuten forsvinner de beste spillerne til utlandet i profftilværelser, hvor de tjener en god del bedre enn i norske klubber.

Dette må ikke oppfattes som diskriminering av kvinnen. Det har primært med tradisjoner og interesse å gjøre. Herrefotball er hundre år gammel, og er verdens største idrett.

Derfor bør FKH heller å få inn flere gode spillere på herrelaget som kan heve laget.

Sånn som spillet er nå, er det få eller ingen som gleder seg over det.