Brannene er slukket

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Brannfolk kjempet både på sjøen og på land etter en kraftig brann i oppdrettsanlegg ved Borgundøy spredde seg til land. Et gardsbruk var truet. Båt med vannkanoner ble satt inn i det vanskelige slukkingsarbeidet.

DEL

KVINNHERAD: – 22.58 meldte kystvakten til oss at siste del av slukkingsarbeidet ved fiskeanlegget er ferdig. De skal ha kontroll på det hele og det skal ikke lenger være fare for eksplosjon fra glasstankene som finnes på flåten, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Frode Kolltveit.

Skogbrannen ble meldt slukket 19.17, og en halv time senere så en heller ikke flammer fra oppdrettsanlegget, som eies av Fjeldberg Fjordbruk. Det brukes til lagerbygg for fiskefor.

Sterk vind

– Det er på grunn av den utrolig sterke vinden at brannen klarte å spre seg. Nå er mannskapene på vei ned igjen, sa operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Asbjørn Andersen tidligere i kveld.

Han kunne videre fortelle at alle ressurser ble satt til slukking av oppdrettsbrannen.

– Brannmannskap står i en slepebåt og prøver å slukke og kjøle ned anleggsbrannen med vannkanoner. Alle andre fartøy må holde seg borte med en sikkerhetsavstand på 3 kilometer. Det er i tilfelle en av gassbeholderne skulle eksplodere. Da kan en risikere at beholderen blir slengt ganske langt, sier Andersen.

Fikk forsterkninger

Brannvesenet i Kvinnherad fikk forsterkninger både på land og til sjø etter at brannen i et oppdrettsanlegg har spredd seg. Ved 110-sentralen i Bergen bekreftet brannvesenet at det hadde begynt å brenne også i skogen på Fjellberg, like innenfor oppdrettsanlegget som sto i full fyr ute på sjøen. Også brannfolk fra Husnes stasjon ble utkalt for å bistå i slokningsarbeidet, først og fremst på landsiden.

Det ble vurdert å rekvirere helikopter for å hindre brannen i å spre seg til en gård.

Ute på sjøen holder brannfolk i båt stor avstand til det brennende anlegget fordi det er mye gass og diesel lagret om bord. Det er rekviret båt med vannkanoner fra Eide services for å bistå i dette slokninmgsarbeidet.

Utbrent

I 16.30-tiden mottok 110-sentralen i Hordaland melding om at det har oppstått brann ved et fiskeanlegg mellom Borgundøy og Romsa i Bjoafjorden i Sunnhordland.

Huset på flåten er helt utbrent ifølge øyenvitner. De første bildene fra stedet viser at huset er fullstendig overtent.

Brannfolk fra Kvinnherad brannvesen er nå ute i båt for å forsøke å slokke brannen.

Operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt sier at politiet ikke har noen opplysninger som tyder på at det var folk på flåten da brannen oppsto. Ingen personer er meldt savnet i forbindelse med brannen, som ble meldt til 110-sentralen i Hordaland klokken 16.21.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken