Gammel smøreolje var trolig årsaken til havari

Lasteskipet «Tide Carrier» ligger til kai i Gismarvik.

Lasteskipet «Tide Carrier» ligger til kai i Gismarvik. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lasteskipet «Tide Carrier» havarerte utenfor Jæren på sin vei til Dubai i forrige uke. Før det hadde skipet vært fast inventar i Høylandssundet i Kvinnherad i over ti år.  

DEL

SJØFART: Det var trolig gammel smøreolje som var årsaken til at turen ble kortvarig, skriver NRK tirsdag. Skipet havarerte utenfor Jæren den 22. februar og ble slept til Gismarvik dagen etter.

Den tekniske inspeksjonen av lasteskipet «Tide Carrier» ble påbegynt av Sjøfartsdirektoratet torsdag. Tirsdag kunne avdelingsdirektør for fartøy og sjøfolk i Lars Alvestad, Lars Alvestad gi et svar til hvorfor skipet havarerte:

– Det er ganske sikkert smøreoljesystemet. Det har ikke vært rent. Det er forurenset smøreolje som gjør at det ikke har fungert. Den burde vært skiftet før skipet gikk. Havariet kunne vært unngått hvis det hadde blitt gjort, sier avdelingsdirektøren til  NRK.

Torsdag i forrige uke ga direktoratets inspektører skipet åtte pålegg som måtte utføres før det gis tillatelse til å fortsette ferden. Tirsdag ble det gitt ytterligere ett pålegg.

Det skal være grunn til å tro at skipet har fått skader på skroget, men det er til nå ikke blitt gjennomført en dykkerundersøkelse. Noe direktoratet har pålagt. Før skrog og maskineri er i orden vil skipet fortsatt ligge i Tysvær.

Artikkeltags