HAUGESUND: Mandag gikk over 1.300 nye lærere i 14 kommuner ut i streik. Her lokalt er det Haugaland videregående skole og Håvåsen skole som er rammet.

Onsdag er det klart at ytterligere 1.430 lærere tas ut i streik fra førstkommende mandag. Og igjen er Haugesund-skoler blant de som rammes.

– Lærerhjertene våre blør når elevene rammes av denne konflikten. Men de rammes hardere når de ikke får lærere som er utdannet til denne viktige og krevende jobben, sier leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, til Utdanningsforbundet sin hjemmeside.

Der opplyses det at det i det tredje uttaket vil bli tatt ut lærere fra Håvåsen, Haraldsvang, Karmsund, Skeisvang og Vardafjell skoler i Haugesund.

Les også: 

Slik blir det tredje uttaket lokalt i følge Utdanningsforbundet:

Haraldsvang: 41

Håvåsen: 2

Karmsund: 60

Skeisvang: 27

Vardafjell: 27

Lærernes fagforbund i kommunesektoren brøt meklingen i årets lønnsoppgjør, mange timer på overtid. Da var det klart at de ikke nådde fram med sine lønnskrav. Streiken har formelt vart siden før sommeren, men det er først nå etter skolestart at den virkelig gjør seg gjeldende.

111 ble tatt ut mandag

Streiken startet 20. juni da 45 medlemmer i Bergen kommune gikk ut i streik. Mandag gikk altså over 1.300 nye medlemmer ut i streik, fra 14 kommuner og ti fylkeskommuner.

I det uttaket, altså det andre, ble 72 lærere på Haugaland, 38 lærere på Håvåsen og én på Hauge skole tatt ut. Hvis streiken ikke ender før mandag, vil Haugesund da ha 268 lærere i streik.

Det er nærmere ti prosent av alle som er tatt ut i Norge.

Saken oppdateres.