Leder: Korona-tiltakene bør samordnes mellom kommunene

FAKSIMILE: Haugesunds Avis torsdag 19. mars.

FAKSIMILE: Haugesunds Avis torsdag 19. mars.

Av
DEL

LederDet er veldig bra, naturlig og fornuftig, at de lokale kommuneoverlegene og smittevernlegene på Haugalandet snakker sammen daglig, slik de opplyser til Haugesunds Avis at de gjør.

Vi forstår også at det kan være enkelttiltak som er nødvendige i én kommune, men ikke i en annen. Smittesituasjonen kan være forskjellig, og forskjellige institusjoner eller annet kan gi behov for ulike pålegg og anbefalinger.

Vi har også stor respekt for kompleksiteten og usikkerheten rundt korona-situasjonen og vurderingene som må gjøres.

Likevel forstår vi ikke hvorfor kommunene ikke er koordinerte når det gjelder tiltak som virker å være fornuftige å innføre alle steder samtidig.

Eksempler er nye regler for butikker, for privatfester og for russen. Her kom det regler i kommune etter kommune, men ikke likt og samtidig.

Vi understreker at vi har stor tillit til vurderingene som gjøres. Vi ønsker alle å følge råd og pålegg som kommer. Det må vi alle, men det er mye å holde styr på.

Da hadde det hjulpet om kommunene i større grad hadde vært helt samkjørte der det er mulig og fornuftig. Vi er i stor grad ett bo- og arbeidsområde her på Haugalandet, vi er samme gjengen, vi handler i de samme butikkene. Vi er en flokk.

Da trenger vi de samme reglene for mye lettere å holde oversikt.

Det er også større fare for at folk stiller spørsmål ved legitimiteten til påleggene og forbudene dersom noe er ulovlig på Norheim, men tillatt over grensa til Haugesund.

Jevnt over er det Karmøy som har vært først ute med begrensningene, begrensninger som vi i stor grad er innført andre steder etterpå. Det tyder på at de der er kjappe til å gjøre vurderinger som står seg godt.

Det skal vi også notere oss, uten at vi antyder at noen kommune skal ha føringen i dette. Vi tror og håper at helsemyndighetene i kommunene på Haugalandet har ledere og fagfolk som kan klare å opptre enda mer samlet i tiden framover.

Artikkeltags