Dette er blitt flott

LEKKERT: Fargespillet på spilene er spenstig og fint.FOTO: TOR ANDRÉ JOHANNESSEN

LEKKERT: Fargespillet på spilene er spenstig og fint.FOTO: TOR ANDRÉ JOHANNESSEN

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederVi pynter oss alle til 17. mai. Noen mer enn andre. Haugesund sentrum har virkelig blitt pusset opp. Den nye fasaden på parkeringshuset ved Markedet er omstridt. Det ble en sjeldent aktiv diskusjon med flere hundre innlegg da vi la ut vår sak om bygget tirsdag. Mange synes parkeringshuset er blitt fint, men andre synes det ser dårlig ut. Og det er lett å sette 16 millioner til opprusting av parkeringshus opp mot eldreomsorg og andre tjenester folk mener bør være bedre.

Vi mener det er blitt flott. Utgangspunktet var ganske begredelig, om enn praktisk. Nå framstår parkeringshuset som et bygg med visuelle kvaliteter. Det er artig å se. Varianten med lys som kan programmeres i forskjellige farger er morsom og fin. Jo, dette løfter bybildet.

Vi kan heller ikke sette alt opp mot eldreomsorg. Kommunen har inntekter fra parkering, og det må av og til brukes penger på et 33 år gammelt bygg midt i sentrumskjernen. Når det blir såpass vellykket som dette, synes vi det er gjort en god jobb.

Så er det noen forutsetninger for at dette blir en suksess. Dette må tas vare på. Vi tror fasaden ikke vil være veldig egnet for tagging, men renholdet her vil vel uansett vært noe krevende. For dette må holdes fint. Lysene må brukes og fungere.

Det har skjedd mye mer i sentrum i vår. Parken ved biblioteket ser også ut til å bli veldig fin. Den ser ut til å bli et sted som kan fungere bra både for lek og en pust i bakken.

Vi håper parken vil dra mer folk til området rundt biblioteket når det åpner igjen etter oppussingen.

Alt i alt fortjener Haugesund kommune ros for å ha gjort en flott by enda flottere. Så får vi se litt på sluttregingen når de kommer, men i utgangspunktet ser dette veldig bra ut.

Med det ønsker vi alle en flott nasjonaldag!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags