Ikke bruk pengene feil

SKJÆR GJENNOM: De faglige rådene er så klare at politikerne må følge dem, mener Haugesunds Avis. ILLUSTRASJON: VEGFORUM ØST-VEST

SKJÆR GJENNOM: De faglige rådene er så klare at politikerne må følge dem, mener Haugesunds Avis. ILLUSTRASJON: VEGFORUM ØST-VEST

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederEr det mulig å få bergenserne til å sette landets beste foran Bergens beste? Eller hvor mange milliarder er det ok for næringslivet og samfunnet for øvrig å tape for at bergenserne skal komme seg kjapt på hyttene i helga? Fem milliarder? Sju milliarder? Tolv milliarder kroner? Mer?

Det er faktisk tall i denne størrelsesordenen vi snakker om dersom politikerne velger ikke å følge de faglige anbefalingene for framtidas hovedveier mellom Øst- og Vestlandet.

Vegvesenet anbefaler E 134 over Haukeli, med ferjefri arm til Bergen, i kombinasjon med Riksveg 52 over Hemsedal, med ferjefri vei til Ålesund. Bergensmiljøet, og dermed Høyre viser det seg, har stått fast på at Riksveg 7 mot Gol bør være hovedvei. Derfor gikk regjeringen inn for at armen fra E 134 til Bergen ikke skal utredes nå. Så er det sagt at dette skal vurderes på nytt dersom Rv 52 velges som den andre hovedveien øst-vest.

Torsdag kom konklusjonen fra Vegvesenet der: Av disse er Rv 52 er det klart beste valget for landet vårt. Da må Samferdselsdepartementet skjære gjennom og si at armen til Bergen må utredes så kjapt som mulig.

De faglige tilrådingene er nå så tydelige, og gjentatte, at statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp) ikke kan forsvare å la dette ligge i skuffen.

I går slo Vegvesenet også fast at E 134 bør legges langs en ny trasé forbi Rauland. Det vil gi drøyt 50 minutter kjappere vei.

E 134 var et tema da Haugalandets ordførere og rådmenn var samlet til regionrådsmøte fredag. Der ble det understreket at slaget ikke er vunnet, selv om de faglige anbefalingene så entydig støtter E 134. Fortsatt er det mye politikk som kan ødelegge for de beste løsningene.

Likevel må regjeringen og Stortinget ha særdeles gode argumenter dersom de skal bruke våre penger på løsninger som samfunnet taper penger på, framfor å investere i prosjekter som gir god avkastning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags