Gå til sidens hovedinnhold

Legg fra deg mobilen!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Legg fra deg mobilen! Hvorfor er det så mange som bruker mobil på skolen? Det første de aller fleste gjør etter det har ringt ut er, å ta fram mobilen. Når jeg ser rundt meg så er det veldig mange som bruker mobil. Enten for å sende snapper eller være på YouTube osv.

Jeg synes at det burde være lov å ha mobil, men den bør være slått av i sekken helt til skoledagen er slutt. I min første skole var vi mobilfrie helt til 7. klasse, og det synes jeg gikk veldig fint. Alle gledet seg til å få lov til å bruke mobilen på ungdomsskolen. For eksempel i friminuttene.

Men vi kan slippe mange alvorlige mobilrelaterte saker. For eksempel saker hvor elever tar bilde av andre i gymgarderoben eller dusjen. Vi kan også slippe nettmobbing som kan også skje på skolen. I elevundersøkelsen fra 2017 blir det oppgitt at ca. 30 prosent av elevene har vært blitt mobbet på nettet.

Hvis det blir slutt på bruk av mobil på skolene i Norge blir vi også mer sosiale og pratsomme og det blir mindre press på å ha en riktig mobil.

Likevel er det fortsatt veldig mange unge som er imot mobilfriskole.

Det som hadde gått an å gjøre er å først prøve ut en mobilfri skole for en kort periode og se om det blir mindre mobbing, om elevene er mer sosiale sammen og om de er mer aktive. Hvis det hadde fungert kan man bare fortsette med en mobilfri skole.

Det må jo være mulig å ikke bruke mobilen på skolen. Det er jo bedre å være sosiale, mer pratsomme osv. enn å sende en Snap eller å legge noe ut på Facebook. Selv om ganske mange er uenige med mobilfri skole, så hjelper det klassemiljøet.

Gabriela Zielinska, 14 år

Kommentarer til denne saken