Fosterets rett til liv

Av
DEL

LeserbrevIngeborg Skjølingstad aksepterer ingen innskrenkning av kvinnens rett til å bestemme over egen kropp. Men et problem som knyttes til dette er en annen menneskerett: retten til eget liv!

Fosteret i mors mage er et selvstendig liv, og jeg undrer meg på om Ingeborg Skjølingstad mener fosteret kun er en del av kvinnens kropp hele svangerskapet – like til barnet er født?

Skal kvinnen ha rett til å drepe fosteret etter dette prinsippet helt fram til fødsel? Likevel antar jeg at hun aksepterer at lovgivende myndigheter setter visse begrensninger – eller hva? Så må det vel kunne aksepteres at det er ulike meninger uten å bli sint.

For min del er rett til liv en viktig menneskerett. Den har sitt utspring i Guds egen forordning og det går fram av Bibelen at skaperen ser til fosteret som selvstendig vesen. Englebudskapet til Elisabeth som skulle bli mor til døperen Johannes var bl.a.: Han skal fylles med den Hellige Ånd like fra mors liv. Og lenger tilbake i tid skriver profeten Esaias som en anklage mot mederne: Over fosteret i mors liv forbarmer de seg ikke.

Heldigvis er ikke utviklingen kommet så langt at det ikke er noen som står opp til kamp for fosterets rett til liv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags