Innlegget begynner med å fortelle at byen Haugesund har et lilla rådhus som er gitt i gave av Ole Andreas Knutsen. Ikke nok med det, pengene til rådhuset kom egentlig fra Karmøy.

For det første så er fargen på rådhuset i Haugesund rosa – ikke lilla. For det andre var det Knut Knutsen O.A.S. som gav en million kroner til bygging av rådhuset, ikke hans sønn, Ole Andreas. For det tredje, så kan jeg garantere deg Egge at de pengene hadde Knut Knutsen O.A.S. ikke tjent på Karmøy.

Les Egges innlegg her: God jul te Haugesond, i frå ås på Karmøynå 

Ditt forsøk på å skrive lokal skipsfartshistorie skal jeg la ligge, men vil minne deg om at skipsfartsbyen Haugesund blomstrer som aldri før med rederier som Knutsen OAS Shipping, Østensjø d.y., Hagland og Northsea Container Line.

Ettersom Egge påstår at «hjølpå og håpet» var å finne på Vest-Karmøy, så vet jo de fleste, i alle fall i Haugesund, at Solstad-rederiet i dag lever på kreditorenes nåde.

I nevnte innlegg påstår Egge at Karmsund bru ble åpnet i 1957. Også det er feil. Til din orientering ble brua åpnet i oktober 1955 av kronprins Olav. Egge avslutter sin julehilsen med en grov fornærmelse. «Kvinnelige ordfører fekk Karmøynå føre Haugesund hvis me ser vekk i frå na Turid Dalland…»

Hvorfor i all verden skal vi se bort fra Turid Dalland – en av byens beste ordførere?

Like før jul ble herr Egge portrettert i Haugesunds Avis. Her forteller Egge at han sysler med bokplaner. La meg avslutningsvis få gi herr Egge det gode råd at han i den forbindelse søker profesjonell hjelp, for eksempel fra at forlag. Det er hyggelig å lese lokale minnebøker, men sørg i det minste for at fakta er på plass.