Hvorfor ikke la oss komme til orde?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Ole Wilhelm Klüwer

Angående intervju-artikkelen «Svarer på brevet» i Haugesunds Avis 24. februar, om behovet for krigsopplysning, særlig blant ungdom. Den andre verdenskrig har ramlet bakover hele 70 år, og menneskenes hukommelse er slett, vet vel de fleste.

En ny bok av Tor Inge Vormedal har oppdaget manglende kunnskapsnivå i skolen, særlig når det gjelder jødenes Holocaust. For å bøte på dette har Vormedal blant annet tatt kontakt med etterkommere av NS-medlemmer og frontkjempere. «Noen av disse manglet totalt forståelse for hvorfor deres far hadde fått en dom etter krigen», sier han.

Burde ikke disse naziungene få lov til å uttrykke seg uten Vormedals irettesettelse? Skal seiers-Norge drive med forhåndssensurering av oss taperunger? Hvorfor ikke la oss få komme til orde? Det har vi knapt fått i jøssingpressen etter at vi ble voksne. Vi har to foreninger som gjerne vil hjelpe til med historieoppdagelser.

Men vi må få uttrykke oss uten å bli kalt for fornektere av Sannheten.

Mye har skjedd de siste tiårene etter at Sovjet-staten flatet ut i 1989. I dag har jøssingetterkommerne blåst seg opp og regjerer med hård hånd over dem som tapte andre verdenskrig. Vi har fått de rene gode mot de rene onde. Jøssing-Staten dikterer historien.

Inntil 1989 var det ikke like lett for de holocaustdyrkende sekstiåtterne å ture fram. Amerikanerne benyttet tusener av nazier fra 1945 og framover for å demme opp mot kommunistfaren. Amerikanerne fortsatte der Hitler ble stoppet. Men etter 1989 ruler sekstiåtterne. De forskjønner egen kommunistisk fortid ved å omskrive den kalde krigen og gjøre kommunistene til humanistiske helter – fordi de nedkjempet nazistene.

Vi lever i en høl-i-hue-historie-logikk.

Nå til holocaustene i forrige århundre: Nazi-Tyskland drepte 21 millioner. Sovjet drepte mellom 39,5 og 62 millioner. Maos Kina mellom 45 og 80 millioner. Tallene er hentet fra Steve Montgomery og Steve Farrell: «Politically Correct Butchers of the 20th Century». Det finnes altså flere holocauster i det 20. århundre.

Ungdommen trenger historie fortalt fra flere enn én side. Hvordan kan vi ellers bli forskånet for flere verdenskriger?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags