Norleds nye båter er en krise for øysamfunnet Røvær!

Av
DEL

LeserbrevNorleds nye båter er en krise for øysamfunnet Røvær! Årsaken er veldig enkel – de kan ikke være bygget for dette farvannet!

Ville du kjøpt en VW Polo hybrid for å dra på ei campingvogn? Antakelig ikke. Vel – her har man bygget en halvelektrisk plastbåt for å ferdes på Nordsjøen i høstvær og vinterstorm. Finn fem feil.

Utallige klager er sendt Norled og Kolumbus. Fra organisasjoner og enkeltpersoner. Svaret virker å være det samme uansett. Alt vil gå seg til. Innkjøringsproblemer. Men sannheten tror jeg er en annen. Båten takler ikke vestlandsværet og bølgehøyden i farleden.

Vi har hatt hytte på Røvær i 14 år og bruker den hele året. En fantastisk plass med flotte mennesker. Haugesund skryter av å være en ekte kystby, og Røvær er det beste eksempelet på levende kystkultur byen har. De siste månedene med ny båt har imidlertid tæret på kreftene til mange stolte røværsbuer. De av alle forstår at man skal ha respekt for havet og at båten kan bli innstilt i storm og uvær – men etter 8 måneder med ny båt fra Norled har vi opplevd flere kanselleringer enn vi opplevde på alle de foregående fjorten årene! Båten virker ikke å tåle farvannet og innstiller over en lav sko – eller over en frisk bris og litt bølgeskvulp om du vil. Den oppfører seg som en kork på sjøen, og selv i smult farvann og flau vind hopper og slår båten kraftig. Politikere og ansvarlige i driftsselskapet Kolumbus – dere må sette foten ned. Dette er ikke holdbart. Skal øysamfunnet overleve må dere gjøre noe.

En desentralisert boligpolitikk fortsatt verdsatt i Norge. Å verne om det levende kystsamfunnet Røvær er å ta vare på lokal kultur og mangfold. I tillegg står Røver-samfunnet for en viktig del av byens verdiskapning gjennom både næringsdrift og opplevelser. Hvor mange av våre barn og unge har ikke fått sitt første møte med havet gjennom leirskolen på Røvær! Skal dette bestå må de som bor og arbeider på Røvær oppleve at rutebåten er til å stole på. Slik er det ikke i dag!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags