Rogaland er velkommen

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rett etter fylkessammenslåingen var et faktum var debatten om sammenslåing med Rogaland igjen oppe til debatt. Timingen var ikke den beste, og viljen fra Rogalands side har ikke vært fornyet.

Debatten bør komme på nytt. Dersom Rogaland blir klare. Det er ingen tvil om at Vestland og Rogaland har mye til felles, både når det gjelder næringsliv, skole, samferdsel og kultur. Dessuten vil en region på godt over 1 million innbyggere være en større motvekt til Oslo-makta. En region av en slik størrelse vil kunne kreve oppgaver og finansiering med større troverdighet og myndighet.

I Vestland opplever vi allerede en økende interesse for det regionale folkevalgte nivået. Oppbyggingen av et nytt fylke har skapt engasjement og tvunget oss til å tenke nytt og å jobbe annerledes. Fylkesgrensene som tidligere har vært trukket opp er basert på en annen tid, lenge før dagens hjelpemidler ble tilgjengeliggjort.

Det er langt fra Måløy til Moi, men næringslivet ser ikke fylkesgrensene. Det gjør heller ikke studentene som søker seg til det studiestedet de ønsker. Samferdselsløsninger bør ikke se fylkesgrenser, og det er stort behov for å realisere viktige samferdselsløsninger mellom våre fylker. Kollektivtransporten har også store svakheter mellom fylkesgrensen mellom Vestland og Rogaland, både til sjøs og langs veien.

Rogaland må selv finne ut om de igjen vil snakke med oss i Vestland. Det beste vi i Vestland kan gjøre for å overbevise Rogaland er at vi selv lykkes med sammenslåingen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken