Sentrum må bygges - brostein for brostein

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skal vi skape et levende sentrum er vi nødt til å skape et attraktivt sentrum. Utfordringen er å få folk til å støtte sentrum med føttene: Ved å dra dit, være der og bruke penger der. Og gjerne bo der.

Haugesund har gjort det på en forbilledlig måte – i et område: Kaien. Her gikk kommunen inn med en del midler og gjennom et forpliktende samarbeid med gård- og grunneiere er Indre Kai opparbeidet og er en møte- og tumleplass for mange ulike grupper gjennom store deler av døgnet.

Høyre mener denne modellen kan brukes flere steder. Derfor setter vi av 15 millioner ekstra hvert år til kvartalsvis opprustning i sentrum. Vi ønsker å gjøre dette i nært samarbeid med gårdeierne. Det trepartssamarbeidet som er innledet om sentrum er et godt verktøy og virkemiddel i så måte: Her kan man drøfte og finne ut hvilke gater og kvartaler som har gårdeiere som er villig til å inngå gjensidige samarbeidsavtaler med kommunen.

Høyres preferanse er at vi gjør oppgraderingene innenfra og utover. Ved trinnvis å utvikle Haraldsgatens sidegater og skape bedre forbindelser ned til Kaien, kan vi utvide og knytte sammen sentrum til en større og mer attraktiv tumleplass for regionens befolkning.

Men igjen: Vi er avhengig av samarbeid. Er det gård- og grunneiere i andre sentrumskvartaler som er klare, har Høyre ingenting imot å begynne for eksempel i Skjoldavegen eller mellom Byparken og Bytunet.

I Høyre tror vi det er riktig at kommunen bidrar med varige investeringer og oppgraderinger. Vårt syn er at drifts- og markedstiltak må være finansiert av de næringsdrivende selv. Selvfølgelig skal kommunen både måke, strø og feie – men kurs i å skaffe leietakere eller hvordan fylle opp private eiendommer er strengt tatt ingen offentlig oppgave.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken