Skuffede politikere

KARMØY: Ordfører Jarle Nilsen, Ap (t.v.) og varaordfører Alf Magne Grindhaug, KrF. 
Arkivfoto: Øystein Merkesvik

KARMØY: Ordfører Jarle Nilsen, Ap (t.v.) og varaordfører Alf Magne Grindhaug, KrF. Arkivfoto: Øystein Merkesvik

Av
DEL

LeserbrevJeg viser til oppslag i Haugesunds Avis' papirutgave av onsdag 9.10.19.

Ikke uventet uttrykker den kommende opposisjonen i Karmøy, med Helge Thorheim (KL) og Tor Kristian Gaard (H) i spissen, sin skuffelse over at den utdaterte «tradisjonen» med å overlate ledelsen av ett av hovedutvalgene til opposisjonen i kommunen nå opphører.

For å være helt ærlig, så synes jeg at tiden nå var overmoden for å avvikle denne «tradisjonen», som jeg tror Karmøy har vært nokså alene om å ha i kommune-norge.

Jeg vet ikke om noen andre kommuner i Norge som overlater til den politiske opposisjonen å lede en sektor som posisjonspartiene sitter med budsjettansvaret for.

Som arbeidsgiver har kommunen et selvsagt ansvar for å ivareta alle sine ansatte på en god måte.

Hvordan må ansatte i skole og kultursektoren i Karmøy føle det når de gang etter gang ser at deres arbeidsplass blir overlatt til den politiske opposisjonen å lede?

Kan det tenkes at ansatte i skole- og kultursektoren føler at sin arbeidsplass er «mindre viktig» enn de arbeidsplassene som er plassert i de sektorene hvor den politiske posisjonen krever å lede hovedutvalget?

Helge Thorheim har derfor helt rett i at dette handler om RESPEKT. Det handler IKKE hovedsakelig om respekt for den politiske opposisjonen, men om respekt for kommunens ANSATTE!

Ingen i Karmøy skal føle at de har en arbeidsplass som anses som noe «mindreverdig» hos den politiske posisjonen!

For de politiske partiene som nå skal innta den politiske posisjonen i Karmøy er alle ansatte i kommunen like viktige, enten man jobber i helsesektoren, skolesektoren, eller i teknisk sektor!

Tiden var altså overmoden for å bryte denne utdaterte «tradisjonen».

Dette hadde jeg også ment om Frp fortsatt var et opposisjonsparti i karmøypolitikken.

Selv kunne jeg aldri tenke meg å være «toastmaster» i et hovedutvalg hvor jeg ikke tilhører det politiske flertallet som sitter med budsjettansvaret. Da ville jeg nok også følt meg som et «gissel» for posisjonspartienes «feilprioriteringer».

Men for noen er det tydeligvis viktigere å heve godtgjørelse for et lederverv, enn det er å få utrettet noe i vervet…

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags