Svennebrev og fagbrev er like bra som mastergrad

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevBente Thorsen
Stortingrepresentant,Frp
 

Kombinasjonen av dyktige realister og fagarbeidere har sørget for den velstanden nordmenn har i dag.

For Frp er det viktig at fag- og svennebrev får den statusen det fortjener. Å inneha et svennebrev er like gjevt som en mastergrad. Skal Norge fortsette å være et velferdssamfunn må vi skape verdier. Å utdanne flere innen yrkesfag er helt nødvendig for en økonomisk bærekraftig utvikling. NHOs Kompetansebarometer for 2015 viser at medlemsbedriftene har et stort behov for både fagarbeidere og fagskoleutdannet personale. Frp er derfor svært glade for regjeringens yrkesfagløft.

Norske fagarbeidere har vært blant de beste i verden. Det er et konkurransefortrinn vi må beholde. Yrkesfagløftet gir tettere samarbeid mellom skole og arbeidsliv, mer fleksibilitet i fagopplæringen og bedre kvalitet og relevans i opplæringen. Lærlingtilskuddet har økt med 10.000 kroner siden Høyre og Frp tok over etter de rødgrønne, og det er bevilget midler til hospitering for lærere.

I de ferske endringene i Privatskoleloven ble Høyre, Frp, Venstre og KrF enige om å tillate profilskoler og bransjeskoler, som kan tilby opplæring med spesiell vekt på for eksempel realfag, bygningsfag eller andre områder som næringslivet ser at det er spesielt behov for. At bedriftene selv kan etablere egne opplæringstilbud styrker kontakten mellom skole og næringsliv, og skaper et større skolemangfold som er til gode for alle.

Vi i Frp i håper at gode krefter i alle partier vil være med på å løfte frem yrkesfagene. Fremtidig verdiskaping og velferd i Norge er umulig uten gode fagarbeidere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags