Gå til sidens hovedinnhold

Leserne er mer fornøyde med Haugesunds Avis

Artikkelen er over 2 år gammel

En gang i året spør vi drøyt tusen lesere hva de synes om Haugesunds avis. Her er hva vi lærte denne gangen.

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

KJÆRE LESER: Ut fra svarene i undersøkelsen ser vi, ikke overraskende, at leserne våre blir mer og mer digitale. Mens 52 prosent leste nyhetene våre digitalt minst seks av sju ukedager i 2017, er prosenten 64 i 2019.

Samtidig står papiravisa fortsatt sterkt. 57 prosent har lest mist fem av seks utgivelser. I 2016 var prosenten 74, men samtidig ser vi at andelen som har lest e-avisa vår like mye har økt fra 13 til 26 prosent i denne perioden. Dette forteller oss at vi virkelig må stå på for at de digitale produktene er så gode som mulig, samtidig som vi ufortrødent jobber videre for en solid og oppdatert papiravis (som også blir e-avis).

Om en måned flytter vi trykkingen av Haugesunds Avis fra Bergen til Stord. Det vil gjøre at vi har mulighet til å lage en mer oppdatert papiravis – men det er ingen tvil om at man får nyhetene kjappest på nett. De fleste, 65 prosent, foretrekker kombinasjonen av digitale tilbud og papir.

Hvis folk bare kunne lese Haugesunds Avis på én måte, står fortsatt papiravisen sterkest, men svarprosenten her har falt fra 50 til 43 det siste året. Samtidig er det e-avisen som vokser mest hos folk. 24 prosent vil velge den plattformen om de bare kunne velge én. Ellers ser vi, og vet, at stadig flere leser oss på mobil.

Når vi spør hva folk er mest interessert i å lese om, er sekkebetegnelsen lokale nyheter fra nærområdet den klare vinneren. Hendelser skal vi dekke godt. På andreplass kommer lokalt næringsliv. Så følger lokal politikk. Alt dette er viktig for oss.

Når Kantar spør hvor fornøyde folk er med dekningen vår, er det lokalt næringsliv som scorer best. Her er 64 prosent svært eller ganske fornøyd med dekningen vår. Krim- og rettsstoff og lokale nyheter fra nærområdet følger like bak. I alle disse kategoriene er dere mer fornøyde nå enn i fjor. For lokal politikk og lokalt kulturliv, er abonnentene litt mindre fornøyde.

Lokal politikk kan vi love dere mer av framover. Når det gjelder dekning av lokalt kulturliv, er dette et krevende område. Her er det mange som sier de er interesserte, men lesertallene våre viser ganske ofte det motsatte. Samtidig ser vi et behov her, og vi skal lete etter måter å lage mer kulturstoff som faller i smak blant leserne. Men vi kan ikke lage mange saker som blir lite lest.

Vi ser også behov for å la gi enda flere og raskere nyhetsoppdateringer, og å lage flere saker som forteller hvilke konsekvenser vedtak og endringer har i ditt nærmiljø.

Sport er alltid et interessant område i slike undersøkelser. Her er det mange som synes vi lager altfor mye. Samtidig er dette stoffet, og spesielt god FKH-dekning, svært viktig for mange. Ut fra egne lesertall ser vi at sportsjournalistene er gode til å finne saker som treffer mange lesere. Blant de interesserte, er tilfredsheten med dekningen veldig høy.

Her har vi også tatt steg for å dekke andre sportsområder på nye måter. I år har vi allerede hatt direktesendinger fra motorsport, curling og styrke-konkurranser, i tillegg til mye fotball. Det vi tilbyr av direktesport, i samarbeid med de andre avisene i Amedia, er svært omfangsrik. Konsernet vårt vant nylig to førstepriser på Inmas Global Media Awards i New York for dette arbeidet.

Her er det mye spennende på gang videre, blant annet en stor produksjon fra hinderløpet The Beast på Karmøy.

Kantar har spurt hvor fornøyde folk totalt sett er. Her gjør vi et byks oppover! Nå svarer 64 prosent at de er svært eller ganske fornøyd. I fjor var tallet 56. At to prosent svarer at de er svært misfornøyde, er to prosentpoeng for mye.

Heldigvis ser vi også at stadig flere foretrekker Haugesunds Avis framfor andre kilder til lokale nyheter, og 92 prosent har oss som den viktigste kilden.

Folk i alle livsfaser er mer fornøyde med Haugesunds Avis i år enn i fjor, og digitalleserne er like fornøyde som papirleserne. Kombi-leserne er enda litt mer fornøyde.

Flere enn i fjor mener vi er politisk nøytrale i omtale av lokalpolitikk, og flere er trygge på at vi ikke påvirkes av næringslivskreftene når vi skriver, og at vi presenterer flere sider av en sak. Flere er også helt trygge på at Haugesunds Avis vil det beste for lokalsamfunnet. Så er det litt for mange som synes vi er kjedelige. Hører dere det, kolleger, vi kan finne på mer gøy.

Alt i alt er dette hyggelige tilbakemeldinger som sporer oss til ytterligere innsats. Vi har ansatt tre nye journalister i år, og dette vil gi flere og bedre saker til dere. Vi fortsetter også satsingen på Karmøy. Der lager vi nå mer journalistikk enn på mange år, kanskje noen gang.

Vi takker igjen for at dere leser Haugesunds Avis, og lover å jobbe hardt for å levere enda bedre.

1089 abonnenter har svart i undersøkelsen som er utført av Kantar.

Kommentarer til denne saken