LETEAKSJON: – Etter vi avsluttet søket i går, har vi ikke startet opp nye søk aktive søndag. Det vil vi heller ikke gjøre før vi eventuelt får ny informasjon, sier Eric Willassen redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Han sier området fra Askvoll i nord til Leirvik i sør er godt gjennomsøkt. Tidsaspektet skal  også være en medvirkende faktor.

– Håpet er jo fortsatt at Fagerland og skøyta kan ligge i en eller annen vik, sier redningslederen.

Siste sikreobservasjon var torsdag 2. november. «Fram» er en eldre fiskeskøyte som ikke lenger er i bruk i fiske, men som ble kjøpt tidligere i måneden og ble hentet av Fagerland i Kalvåg nord for Florø. Han skal være en erfaren sjømann og skulle etter planen ta den til sin nye hjemmehavn i Leirvik på Stord.

Saken fortsetter under bildet

Gjennomsøkt området

Redningsskøyten Kristian Gerhard Jebsen 2 er en av de 11 fartøyene som vært med i søket etter Fagerland.

– Vi har gjennomsøkt hver holme fra Askvoll i nord til Leirvik i sør uten resultat, sier skipper Alfred Aastrøm til BA.

Lørdag deltok 11 båter, to fly og ett helikopter i letingen.

– Vi har lett etter både Tom Fagerland og eventuelle vrakrester av treskøyten hans, men vi har ikke funnet noen verdens ting,forteller Aastrøm.

Dette hadde han på seg

Fagerland er 58 år, ca. 178 cm høy, har blå øyne og rødt hår som dekker ørene. Han har flere tatoveringer på overkroppen, armene og hendene. Han var iført sixpence, flerfarget skjorte, mørk jakke og sort dongeribukse da han forlot Kalvåg.

Skøyta er på 33 fot og har hvitt overbygg og har registreringsnummeret H-97-S. Den har en firesylinders diesel motor på 50 hk.

Både politiet og Hovedredningssentralen er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha gjort observasjoner av skøyta på strekningen fra Askvoll til Stord.