STORD/FITJAR: Etter at søket etter den savnede bilføreren startet opp igjen sent tirsdag kveld, har letemannskapene vært i full sving i terrenget rundt ulykkesstedet.

Det var i 18.30-tiden mandag kveld at meldingen om ulykken ved Raunholm på E 39 kom. En bil hadde kjørt ut av veien og veltet, men føreren var ikke å se.

Etterforskningsleder Roald Raunholm sa til Haugesunds Avis tirsdag morgen at politiet har en vitneobservasjon av en person som tok seg bort fra ulykkesstedet til fots etter krasjen.

Les også:

Startet nytt søk

Dermed ble det satt i gang en leteaksjon, men den første ble avsluttet rundt midnatt mandag. Politiet fortsatte med å lete etter den savnede mannen i 30-årene fra Stord på andre måter, blant annet ved å sjekke adressen, og kontakte venner og familie for å høre om de hadde hørt noe fra ham.

– Mannens familie har ikke fått kontakt med ham, og de er bekymret, sa innsatsleder Tore Frøyland-Jensen i politiet natt til tirsdag.

Da dette var resultatløst, ble søket startet igjen sent tirsdag kveld. Rundt 40 frivillige fra Røde Kors, samt redningshunder og to redningsskøyter ble satt inn i søket.

Redningsskøytene søkte i strandsonen, mens resten av søket foregikk på land.

Les også:

Fortsetter med dykkere

Søket har fortsatt med uforminsket styrke hele tirsdag.

– Vi er mange folk på fortsatt, og fortsetter så lenge vi kan. Vi vurderer nå hvor lenge vi skal holde på utover kvelden i forhold til mørket, og at det er meldt dårligere vær, sa innsatsleder Henning Vik til Haugesunds Avis klokken 16 onsdag.

Han sier at klokken 14 ble det i tillegg satt inn dykkere i søket.

– De søker i strandsonen i området nært opp til ulykkesstedet, sa Vik.

Han sier de fremdeles ikke har hørt noe som kan gi dem en pekepinn på hvor sjåføren har blitt av.

– Hvordan er terrenget i området?

– Det er bratt og krevende terreng med en god del vegetasjon, men fram til nå har i det minste været vært ganske bra. Det er meldt dårligere senere i kveld. Men det planlegges å holde på så lenge som mulig, både med sjøressurser, droner, hunder og frivillige, sa Vik.

I 19-tiden ble søket avsluttet for dagen på grunn av mørke og dårlige leteforhold. Politiet opplyser at det vil gjenopptas torsdag med utvidet søksområde i begge retninger.