NETTAVISEN: I løpet av snart to sesonger med «Bloggerne» på TV 2 har man blitt bedre kjent med Linnea Løtvedt, den 22 år gamle influenseren fra Haugesund.

Det er ikke så lenge siden 22-åringen ble et kjent fjes, men hun bygget seg fort en stor følgerskare i sosiale medier da hun beveget seg inn i influenserbransjen.

Les også: Alexandra Joner vurderte å skjule bruddet for «Bloggerne»-produksjonen

Løtvedt deler mye fra livet sitt på sosiale medier, særlig på Instagram og Snapchat. Hun deler på godt og vondt, og for en stund tilbake delte hun en skremmende opplevelse som ga henne et nytt syn på livet.

– Det er det sykeste jeg har opplevd i hele mitt liv, sier Løtvedt til Nettavisen.

Reddet venninnen

I starten av august opplevde Løtvedt og venninnen, Anny Isabella Øvrehus (23), en ubehagelig opplevelse da de var på byen i Bergen.

Det som skulle være en hyggelig kveld for venninnene ble fort noe helt annet. De ble forsøkt neddopet i baren på et utested.

Les også: Linnea Løtvedt hetses på internett: – Vanskelig å snakke om

Ifølge Løtvedt la hun merke til en eldre mann som oppførte seg mistenkelig da hun og Øvrehus sto i barkøen på utestedet.

– Vi hadde nettopp kjøpt oss drikke, og jeg ser den eldre mannen bak oss plutselig dupper fingeren ned i drinken til Isabella. Det begynte å skumme og det la seg et hvitt lag i drinken hennes, sa Løtvedt da Nettavisen møtte henne i forbindelse med pressetreffet til «Bloggerne».

Løtvedt fikk raskt gitt beskjed til vekterne og den eldre mannen ble kastet ut av utestedet.

Det endte heldigvis bra for venninneduoen, men de ble likevel satt ut av hendelsen, og Løtvedt orker nesten ikke å tenke på hva som kunne skjedd dersom hun ikke hadde blitt vitne til det hun beskrev som en ekkel situasjon.

– Den hendelsen har satt spor, sier Løtvedt og legger til:

– Det gikk bra med oss, men det gjør det ikke for mange. Og det er ekkelt å tenke på.

– Altfor naive

Løtvedt erkjenner at hun tidligere har tenkt lite på denne problematikken, og tanken om å bli utsatt for noe slikt hadde ikke streifet henne før det nesten gikk galt.

Hun legger heller ikke skjul på at hun ikke trodde noe sånt kunne skje i Norge:

– Man hører fæle historier om at jenter får sprøytespisser i ryggen, men så tenker man at det aldri skjer i Norge.

– Jeg har alltid vært naiv når det kommer til doping, legger hun til.

Tidligere i år ble flere ungdommer innlagt etter et russetreff i Halden etter mistanke om bruk av et nytt og syntetisk dop.

Det ble også igangsatt en politietterforskning, og overlege ved Giftinformasjonen, Dag Jacobsen, fryktet at et nytt dop var på avveie som ble brukt til å dope folk ned på.

Les også: «Bloggerne»-profilen må gjenoppleve bruddet på TV: – Har fortrengt mye

Løtvedt mener at hun, i likhet med mange andre, er altfor naive når det gjelder dopingkulturen vi har her til lands. Hun tror heller ikke at den urovekkende trenden vil forsvinne med det første, og at det gjelder å passe er på når man er ute og drikker.

– Det blir bare mer og mer av det, og det blir bare lettere og lettere, sier 22-åringen.

Men hun håper imidlertid at det vil hjelpe å ha åpenhet rundt det alvorlige temaet. Hun har også tatt lærdom av den ekle opplevelsen, og sier hun er svært forsiktig når hun er på byen:

– Jeg har alltid tenkt at det egentlig ikke er noe vits å passe på drikken min ute på byen, for sånt vil aldri skje med meg. Men nå synes jeg det er ekkelt å være ute på byen og drikke fra et glass uten å ha et lokk.

DENNE SAKEN ER HENTET FRA NETTAVISEN