Gå til sidens hovedinnhold

Liten tanke for de eldre

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De som styrer i Haugesund kan ikke rose seg for å ha gjort noe særlig positivt for de eldre under pandemien. Å stenge ned Havnaberg Frisklivssentral som er et fristed for mange pensjonister, kunne de ha spart seg for.

For flere av de som går der, er de få timene de er innom, dagens høydepunkt. Sunn og billig middag, og en god drøss har alle satt stor pris på. Samtidig har det vært mye bedre kontroll der enn mange andre steder hvor det holdes åpent.

Dette står i grell motsetning til vaksineringen, hvor de eldste har vært de første til å få stikket i armen. Men det er på grunn av nasjonale regler, og har lite med Haugesund å gjøre.

Samtidig er Havnaberg for det meste bygd opp av frivillige, og flere av dem har gjennom mange år lagt sin sjel i dugnaden.

Under pandemien har kontrollen vært bedre enn mange andre steder. Kun to har fått lov til å sitte på hvert bord. Og det har vært to meter mellom bordene. Det første du møter når du kommer inn, er spriten man gnir inn i hendene, samt hva som er lov og ikke lov. Man må også legge fra seg navn og nummer. Noe man ikke finner alle steder hvor det er lov til å holde åpent.

Denne pandemien er tung for alle, men kanskje aller verst for eldre folk. Mange sitter igjen uten familie, og nettverket er bare blitt mindre. Og i en tid hvor alle serveringsteder er stengt, er mange dømt til å holde seg alene hjemme. Det kan slite mye på psyken.

At Haugesund har blitt delvis nedstengt, og at det har vært nødvendig, forstår de fleste. Byen har vært på smittetoppen i Norge, og har dermed fått mer omtale utenfor sin egen andedam enn kanskje noen gang før. Men det går an å stille spørsmål ved flere av tiltakene.

For å stenge ned et sted med omtrent null smittefare, burde de ansvarlige holdt seg for gode til. Det er tross alt de eldre som har bygd opp landet, og burde ha blitt behandlet bedre.

Kommentarer til denne saken