UNDERHOLDNING: Haugesundsjenta Helene Hima (23) kom inn som en av eksene i TV Norge-serien «Ex on the beach» i høst. Hima fortalte i forkant av premieren at hun er glad i oppmerksomhet, og syntes oppstyret rundt serien var gøy.

Hun gjorde seg blant annet bemerket i en mye omdiskutert sexscene i programmet og dukket senere opp på Se og Hørs-kjendisfest med eks-håndballspiller Frank Løke.

Stuntene har ført til mange kommentarer av ulik hyggelighetsgrad.

– Det har vært ganske mye. Jeg har fått mange stygge kommentarer. Det har vært tungt, innrømmer realitydeltakeren.

– Men jeg har fått hjelp av psykolog, så det går bra med meg nå, legger hun til.

Mistet venner

Hima, som meldte seg på serien for å få nye venner, forteller at hun nå skjønner at ikke alle vennskap varer når en deltar i skandale-reality.

– Venner kommer og går har jeg merket. Jeg har mistet mange. Heldigvis har jeg gode venner som jeg hadde før «Ex on the beach», forteller Helene, som nå har funnet kjærligheten med realitydeltaker Simen Olsen.

 

Hima bor i Oslo der hun jobber som dagmamma. I hovedstaden står invitasjonene til fester og moro i kø. I tillegg har Hima blitt kontaktet av firmaer som driver med spraytan, negler, vipper og voksing, som sponser behandlinger i gjengjeld for reklame på hennes Instagramprofil.

Likevel mener Helene at deltakelsen ikke var verdt det.

– Jeg anbefaler ikke andre å være med på slike programmer. Det har vært tøft. Jeg ville ikke vært med på «Ex on the beach» igjen, men jeg kunne gjerne vært mer på TV. Kanskje noe som «Farmen», sier Hima og hinter lurt til et framtidig skjerm-comeback.

Kjærligheten brast

Ellinor Selsø Håkonsen (25) dro i august til Gran Canaria for å delta i TV 3-serien «Love Island». Med en andreplass i programmet med partneren Cristian Borge Olsen (27) hevdet Håkonsen at hun hadde funnet kjærligheten.

To måneder etter hjemkomst fra kjærlighetsøya, tok forholdet slutt.

– Det ble ikke det samme da vi kom hjem, forteller Håkonsen, som fortsatt er åpen for å finne den rette.

Hun arbeider som assisterende butikksjef i kosmetikkbutikken Rituals på Amanda storsenter. Der opplever Håkonsen til stadighet å få oppmerksomhet for reality-deltakelsen.

– Unge og voksne kommer innom butikken. Jeg synes det er spesielt at folk som ikke kjenner meg kommer bort til meg og vil si hei. Jeg synes det er kjempekoselig, og har ikke opplevd noe negativt, sier Ellinor.

Håkonsen har også startet egen salong med vippeextensions på Solvang siden hjemkomsten til Haugesund, og ser for seg at hudpleie og skjønnhet er noe hun vil fortsette med.

– Drømmen har alltid vært å åpne for seg selv, men jeg tror det kan være vanskelig i Haugesund. Derfor begynner jeg i det små, og får meg noen faste kunder først, forteller Håkonsen.

 

– Eldre menn vil kjøpe skoene mine

Martine Ellingsen Stol (22) er også en av de lokale eksene som dukket opp på stranda i Mauritius. Hun har opplevd minimalt med negativ oppmerksomhet etter hun var å se på skjermen.

– Det var nok mer et sjokk for de på Karmøy at jeg var med i serien, enn i Oslo der jeg nå bor. Her blir det mer anonymt, sier Stol som studerer mote på skolen Esmod.

Til tross for positive tilbakemeldinger, hender det at det dukker opp forespørsler av den noe uvanlige sorten i innboksen til Martine.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få sånne meldinger på Instagram. Menn som er mye eldre enn meg har spurt om å få kjøpe skoene mine, sier Stol, som tar disse meldingene med et smil.

– Jeg trenger jo ikke å svare på sånt, så det går fint, sier hun.