FILM: Filmen ble til da Zelenskyj, som var kjent som komiker og skuespiller før han ble president, fikk en tanke. Gulliver fra den klassiske romanen «Gullivers reiser» vender tilbake til Lilliput, øystaten han hjalp et år tidligere. Fordi han nå er normalt stor, ikke en kjempe, anklages han imidlertid for forræderi.

Det skriver distribusjonsselskapet Manymore AS i en pressemelding.

– Vi syntes ideen var veldig interessant og det faktum at Zelenskyj også er en av manusforfatterne, gir filmen et ekstra løft, sier daglig leder Bjørg Veland i Manymore AS.


I den ukrainske versjonen har Zelenskyj selv stemmen som Gulliver.

– Med tanke på at filmen ble skrevet for flere år siden, er det interessant å se det siste årets utvikling i Ukraina gjenspeilet i filmens hendelser. Den overlegent store nabostaten prøver å invadere landet, og kun gjennom å stå sammen med sine venner kan de klare brasene, forteller Veland.

«Gulliver er tilbake» har premiere på kino 20. januar. Odin Waage og Frank Kjosås er stemmene til henholdsvis Gulliver og Lilliput-kongen. Sangeren Alexandra Rotan har stemmen til Marci, den kvinnelige hovedrollen. Den får aldersgrense 6 år og kommer på norsk, engelsk, polsk og ukrainsk.

Under kan du se traileren til filmen