– Dette er en løype for folk flest

OPPE: Ståle Berge jubler over mållinja på toppen av Steinsfjellet. Han heies fram av meget fornøyd arrangør Jan Erik Søvig.

OPPE: Ståle Berge jubler over mållinja på toppen av Steinsfjellet. Han heies fram av meget fornøyd arrangør Jan Erik Søvig.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ståle Berge var strålende fornøyd etter å ha fullført tidenes første Sysco Challenge med både sykling og løping.

DEL

TRIM: 261 deltakere meldte seg på det ca. 4,5 km lange bakkeløpet fra Kvernatunet, på nedsiden av Stemmen og opp til Steinsfjellet på lørdag. Noen løp/gikk hele distansen og noen syklet, mens andre var med på duatlon – der de syklet først, rant ned igjen for så å løpe opp igjen.

Én av disse mosjonistene var Ståle Berge (44) fra Aksdal. Først syklet han opp på 21.32, så løp han og fikk en samlet tid på 49.41.

– Jeg sykler mest, så jeg var spent på å gjøre begge deler. Derfor holdt jeg litt igjen på syklingen for å unngå stive bein. Men løpingen etterpå gikk bra. Det er jo hver mann sitt tempo og små, motiverende mål som gjelder. Etter hvert ble mitt at jeg skulle fullføre uten å stoppe opp og gå. Det klarte jeg, smiler gymlæreren på Haugaland videregående skole.

Skryter

Berge meldte seg på noen dager i forveien for å aktivisere 10. klassesønnen sin Sigmund.

– Han fikk med seg to kompiser, og de tok kun løpingen. De spiller fotball, men det er viktig at de er aktive utenom det også, sier Berge, som håper enda flere deltakere melder seg på neste gang.

Det er jo hver mann sitt tempo og små, motiverende mål som gjelder.

Ståle Berge Deltaker

– Dette er en løype for folk flest. Du trenger en sykkel med gir. Jeg har bare en gammel en. Og om du bare vil jogge eller gå, så er det en fin tur og trim-økt uansett. Starten var godt organisert, løypa veldig fin og opplegget på toppen med mat, drikke og trekninger med den nydelige utsikten var kjempebra, skryter tysværbuen.

TUNGT: En velfortjent hvil etter å ha slitt seg opp til utkikkspunktet over Haugesund.

TUNGT: En velfortjent hvil etter å ha slitt seg opp til utkikkspunktet over Haugesund. Foto:

Han holder seg i form ved å gå en del på ski og sykle alt etter hvor mye tid han har til overs. Han prøver å få med seg de lokale arrangementene som er.

NÆRMER SEG TOPPEN: Pernille Vestre og Erik Haraldseide, der sistnevnte slipper jubelen løs før målpassering.

NÆRMER SEG TOPPEN: Pernille Vestre og Erik Haraldseide, der sistnevnte slipper jubelen løs før målpassering. Foto:

– Jeg synes det er viktig å stille når noen bryr seg med å arrangere noe. Mye kjekkere å ta seg en treningsøkt der det skjer. Hårfagrerittet har jeg fått med meg hvert år, men jeg syntes det var passelig langt før de utvidet løypa med to mil. De må ikke bli for ivrige til å utvide løypene for de sprekeste, men også huske på oss trimmere bak der, melder Ståle Berge.

Fornøyd arrangør

FULL INNSATS: Lotte Anfinsen Haaland.

FULL INNSATS: Lotte Anfinsen Haaland. Foto:

Etter nedrigging satt Jan Erik Søvig, en av arrangørene, igjen med en veldig god følelse.

– Dette ble akkurat som vi håpte. Vi har ikke registrert noen problemer underveis. Det ble godt over 250 deltakere, og rammene rundt med 20 grader, solskinn og fantastisk utsikt på toppen ble perfekt. En god start for arrangementet. Mange har allerede spurt om vi gjentar dette til neste år. Vi satser på det, sier Søvig.

Han begynner nå forberedelsene til fredagens Barnas Hårfagreritt i Haraldsvangen, før det går slag i slag med arrangement fram mot sommeren.

Jeg synes det er viktig å stille når noen bryr seg med å arrangere noe.

Ståle Berge Deltaker

TEMPO: Med tiden 18,36 var Glenn Solvang fra Kopervik den som løp rasket lørdag.

TEMPO: Med tiden 18,36 var Glenn Solvang fra Kopervik den som løp rasket lørdag. Foto:

Kalland Olsen først

Haugalandets beste motbakkeløper Thomas Finshus stilte ikke til start, men testet løypa på forhånd og innehar rekorden på 17.37. Glenn Solvang (40) fra Kopervik var raskest opp fjellet til fots lørdag på tiden 18.36.

Syklist Arne Kalland Olsen (18) fra Haugesund fosset opp Steinsfjellet i ensom majestet på 11.20. Så løp han distansen og vant duo-klassen på 31.06.

TALENT: 18 år gamle Arne Kalland Olsen fra Haugesund vant mennenes duo-klasse.

TALENT: 18 år gamle Arne Kalland Olsen fra Haugesund vant mennenes duo-klasse. Foto:

– Både syklingen og løpingen var et blodslit fra start til mål, men kjempekjekt. Jeg har aldri gjort noe lignende, men det frister definitivt til gjentakelse, sier Bokn IL-syklisten med ambisjoner.

Mange har allerede spurt om vi gjentar dette til neste år. Vi satser på det.

Jan Erik Søvig Arrangør

– Jeg håper å vinne noen av rittene her i regionen, som Sør-Karmøy rundt, Haugesund-Sauda etc. Jeg kjører nå mitt første år som senior, så på nasjonalt nivå handler det mest om å samle erfaring, sier Arne Kalland Olsen.

20 GRADER: Tone         Stakkestad og Tore August Bauer-Nilsen var to av       deltakerne som fullførte løpet i solskinnet.

20 GRADER: Tone Stakkestad og Tore August Bauer-Nilsen var to av deltakerne som fullførte løpet i solskinnet. Foto:

Jorunn Hagesæther (46) fra Torvastad var første kvinne av syklistene på toppen. Og hun vant damenes duo-klasse.

– Det var en krevende trasé, men det gikk mye bedre enn jeg trodde. Jeg har testet løypa to ganger før og tenkte jeg skulle klare det på rett over 20 minutter, men så fikk jeg tiden 17.35. Det er jeg fornøyd med. Overgangen til løp gikk heldigvis greit, litt tung i beina de første hundre meterne, men så løsnet det, sier Hagesæther som endte på totaltiden 42.08.

Artikkeltags