Lørdagsjazz, Daniel Kvammen og mye annet

JAZZ: Inger Marie Gundersen og hennes sekstett har konserter både på Høvleriet og Grand Hotell i Leirvik lørdag.

JAZZ: Inger Marie Gundersen og hennes sekstett har konserter både på Høvleriet og Grand Hotell i Leirvik lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdagsjazzen på Høvleriet, Daniel Kvammen i Festiviteten og UKM-mønstring på Karmøy og i Tysvær. Mye forskjelig å gjøre i helgen.

DEL

FILMPREMIERER

«AMUNDSEN»: Hvordan kunne Roald Amundsen, en ukjent mann fra fattige Norge, bli verdens største polfarer gjennom tidene? Svaret ligger ikke i en enkelt ekspedisjon, men i en dramatisk storfilm om livet til en helt ekstrem mann. Dette er en dramatisering av virkelige hendelser. Den lar oss bli kjent med mannen bak nasjonalikonet gjennom ekstreme ekspedisjoner i utrolig natur, hans kompliserte kjærlighetsliv og det turbulente forholdet til sin egen bror. Espen Sandberg har regien, i hovedrollene Pål Sverre Hagen, Katherine Waterston, Christian Rubeck.

«KAMEL»: På en stor øy lengst nord i Norge bor Torarin (9) og søsteren Svalin (12). De har flyttet fra byen sammen med foreldrene sine, og ønsker å leve tett på naturen, havet og dyrene. Da søsknene ønsker seg en hest, kjøper foreldrene to kameler i stedet. Familien oppdager snart at kameltrening ikke er for amatører.

«LEGOFILMEN 2»: Det har gått fem år siden alt var helt utrolig og innbyggerne står overfor en ny, stor trussel: Lego Duplo-inntrengere fra verdensrommet. De ødelegger alt raskere enn det kan gjenoppbygges. Animasjons- og barnefilm.

KONSERTER

LUNSJKONSERT I TYSVÆR

Tysvær, fredag: Countrybandet Howdy med Oddvar Helgeland i spissen har lenge vært ønsket tilbake på scenen i Tysværtunet kulturhus. Fredag er bandet fra Nedstrand klar for lunsjkonserten.

DANIEL KVAMMEN

Haugesund, fredag: Daniel Kvammen ble trippel Spellemann-nominerte for debutalbumet «Fremad i alle retninga». Han kommer til Festiviteten.

FESTIVITETEN: Daniel Kvammen står på scenen i Festiviteten fredag.

FESTIVITETEN: Daniel Kvammen står på scenen i Festiviteten fredag.

SINSID, WELOME TO HELL, CULT OF DOOM

Haugesund, fredag: Tre metalband står på scenen på Flytten pub fredag. Sinsid er kveldens headliner på Flytten og har med seg Welcome to Hell, som er et Venom tributeband - og Cult of Doom.

DREAM POLICE

Haugesund, lørdag: Dream Police spiller på Flytten pub. Bandet består av respekterte musikere som har vært aktive i utallige sammenhenger i Norge i over 25 år: Odd René Andersen – vokal, munnspill, Trond Holter – gitar, Rino Johannessen – bass, Ole Petter Hansen Chylie – trommer.

GOOD FOOT

Kamrøy, lørdag: Mannes-puben får besøk av Good Foot, med Jostein Marø som gitarvikar for Roger Pedersen.

LØRDAGSJAZZ OG STORD JAZZKLUBB

Haugesund/ Stord: Inger Marie Gundersen har med seg fem musikere når hun kommer til Høvleriet i regi av Lørdagsjazzzen. På kveldstid er hun i Stord Jazzklubb og har konsert på Grand Hotell. Gundersen er vært på mange turneer i Asia og er kjent som balladetolker. Melodiøs jazz blandet med pop.

AUSEKARANE I SALOONEN

Etne, lørdag: Ausekarane er på plass i Old River Saloon. Vestlandsk spit

AUSEKARANE: Klar for show og humor i Saloonen lørdag.

AUSEKARANE: Klar for show og humor i Saloonen lørdag.

og humorshow med Tor Endresen og Bjørn Jensen i spissen og låter som kaller på latteren.

EVA WEEL SKRAM

Haugesund, lørdag: De siste par årene har Eva Weel Skram for alvor tatt steget opp til å bli en av landets mest folkekjære artister. I Festiviteten synger hun hitene sine. Konserten er t.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fredag: Bernhard Østebø og Fredrick Arnøy åpner hver sin utstilling i Billedgalleriet i regi av Haugesund Kunstforening. Østebø viser utstillingen «Ocean 2 Ocean» der han jobber mest med tegninger og kullstift. «Denne gang spiller jeg for første gang det figurative og det nonfigurative opp mot hverandre i en og samme utstilling,» sier Østebø som bor på Karmøy. Arnøy er fra Karmøy og har bodd i Oslo siden studietiden. Utstillingen hans i sal 2 heter «Our house is a very, very, very fine house» og viser hans fascinasjon for huset.

GALLERI BORGHILD

Stord, lørdag: Galleriet på Børtveit på Stord får besøk av billedkunster og skulptør Vidar Bratlund-Mæland fra Os. Han jobber figurativt.

SCENE

HUMORKVELD MED PER INGE TORKELSEN

Karmøy, fredag: Per Inge Torkelsen gjester Cafe MM. Humoristen, klovnen og komikeren fra Stavanger er velkjent på begge sider av Boknafjorden og treffer mange med sine humoristiske innfall.

KOMPANI HAUGESUND: Dansekompaniet viser forestillingen som de snart drar til Operaen i Bjørvika  med.

KOMPANI HAUGESUND: Dansekompaniet viser forestillingen som de snart drar til Operaen i Bjørvika med.

KOMPANI HAUGESUND

Haugesund, fredag: Kompani Haugesund byr på todelt aften i Festiviteten: «Suite Transformé» og «Wow!». Dansekompaniet skal gjestespille i Operaen i Bjørvika med disse to verkene 9. og 10. mars.

TEATER

RONJA RØVERDATTER

Vindafjord, lør-søn: Stykket om Ronja Røverdatter har premiere i Skjold bygdehus lørdag og spilles same sted dagen etter. 31 barn skal dele på i alt 20 roller i stykket som bygger på boka til Astrid Lindgren.

ARRANGEMENTER

SILKE-KVELD MED KRIM

DEBUTANT

Karmøy, fredag: John Kare Raake debuterer med krimromanen «Isen». Han blir bokbadet på Holmen Brygge i Skudeneshavn. Det musikalske denne kvelden sørget Mats og Magnus fra gruppen Keipstein for.

UKM TYSVÆR OG BOKN

Tysvær, fredag: Lokalmønstringen av UKM for Tysvær og Bokn går i Tysværtunet kulturhus. I tillegg til sceneinnslag blir det kunst å se i galleriet i foajeen.

HAMMARQUIZ PÅ

VERKSTADEN

Tysvær, fredag: På Verkstaden selskapslokale i Tysvær blir det quiz. Hammarquizen er den sosiale spørrekonkurransen med varierte spørsmål for deg som kan litt om alt eller mye om lite.

LUNSJFOREDRAG

Haugesund, lørdag: Øyo-biblioteket og Haugesund Teater står bak lunsjforedraget i Festiviteten: ««Brexit – hva nå?» ved Øivind Bratberg, Ommund Stokka og Runar Skarstein. Etter det kommer foredraget «Tanken bak: Iscenesettelse av Roald Dahl» ved Øivind Bratberg, Morten Joachim og Ane Skumsvoll. Bakgrunnen er at «Georgs Magiske Medisin» vises i Festiviteten og andre steder. Samt at Bratberg har skrevet en Dahl-biografi.

MINIMORO – KLOVNESHOW

Karmøy, lørdag: 2. klasse drama på Skeisvang presenterer «klovneshow». På showet får du møte mange forskjellige klovner med svært ulike personligheter og oppførelser. Noen kan være litt rampete, mens andre kan være litt sure. Det skjer i Norheim kulturhus og Karmøy kulturhus.

UKM KARMØY

Karmøy, lørdag: Påmeldingen til UKM for Karmøy på Torvastad skole og kultursenter har tatt seg kraftig opp. Nå er 45 personer påmeldt. Bandene Bismarck, Retørn og singer/ songwriter Sarah Linn Sveen Iversen er noen av dem du kan oppleve på scenen. Flere stiller ut kunst.

FESTPREMIERE Tysvær, lørdag: Festpremiere for barn for «Lego 2». Aktiviteter i kinovestibyeln i forkant.

SVERDRUP SØNDAG

Stord, søndag: Bolig -og utstyrsplattformen Johan Sverdrup forlater snart Stord. Søndag er det åpen dag for publikum med blant annet Vill Vite-Show og verksted, Klasse-Kahoot og Knutsen og Ludvigsen-show med Trio Tunnel.

ARKEOLOGI PÅ HAUGALANDET

Karmøy, søndag: Arkeolog Christopher F. Kvæstad forteller om høydepunkter fra de siste års arkeologiske registreringer på Haugalandet. Norvegen historiersenter på Avaldsnes, gratis inngang.

VK 19

Haugesund, mandag: VK 19 på Skeisvang VGS byr på mye den andre VK 19-uken. «Touched» er en forestilling 3. klasse drama står bak og vises i Blackbox. «Shout Out» er konsert i konsertsalen på Skeisvang med Vokalensemblet, Husbandet og A cappella-gruppen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken