[BERGENSAVISEN]: TV 2 har fått innpass i 13 ulike stuer, og man får et innblikk i kjendisenes TV-vaner og hva de egentlig mener om de ulike programmene.

Blant dem man får bli med hjem, finner vi Leif Einar «Lothepus» Lothe.

«Sofa» har fire sesonger på NRK bak seg, og er tidligere nominert til flere Gullruten-priser. Den gang var det «vanlige» deltakere med, men TV 2 har byttet disse ut med kjente fjes.

– Casten i «Sofa» spenner i alder fra 8 til 76 år så her kan man trygt si at programmet passer for hele familien, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Sovner foran TV-en

– Alt som handler om historie, vikingtiden, krigen, dyreprogram og jaktprogram er det jeg liker best! Da er jeg med og ser på TV og roper på Randi og ungene at de skal komme og se på. De programmene lærer de noe av, det er ikke som alt det andre dritet de ser på. Men familien ser også på «Farmen» og «Skal vi danse.» Jeg ser på TV hver dag, eller ser og ser ..., sier Lothe i en pressemelding fra TV 2.

Han forteller at TV-en står på når han tar seg en hvil etter jobb.

– Men jeg tenker på andre ting og følger ikke så godt med på hva som skjer på skjermen. Jeg bruker TV også til støy, dess mer bråk på TV, dess mer hviler jeg. Jeg har en tendens å sovne midt i nyhetene. Med ungene over alle hauger med sine egne interesser blir det fint å samle dem foran skjermen nå, så vi kan være litt samlet som familie.