Etter alle spekulasjonene og lekkasjene de siste dagene var det ikke særlig med overraskelser igjen da statsminister Jonas Gahr Støre presenterte sin regjering torsdag formiddag. Likevel er det absolutt en interessant liste med navn.

For oss fra Rogaland og Vestlandet er nok regjeringen en geografisk nedtur. Flokken rundt kongens bord domineres nå av østlendinger, og også Trøndelag og Nord-Norge er bedre representert enn Vestlandet. Så var vi vel overrepresentert i den forrige regjeringen, så vi skal ikke sutre over dette. Det største tapet for regionen var kanskje at ikke Tor Inge Eidesen (Sp) fra Haugesund kom inn på Stortinget fordi Geir Pollestad ikke havnet i regjering.

Regjeringen er uansett for hele landet, og selv om enkelte statsråder kanskje har litt ekstra oppmerksomhet mot egen region, er det viktigste at det er utpekt dyktige folk som kan gjøre en god jobb og som raskt kan sette seg inn i komplekse problemstillinger.

På den fronten skal vi ikke felle dom på forhånd, men det er flere spennende navn. Ikke minst blir det interessant å se det nærmeste vi er en haugesunder i regjering, Jan Christian Vestre, i rollen som næringsminister. Som sjef for møbelprodusenten Vestre, opprinnelig fra Haugesund, har han kjennskap til vårt næringsliv, i tillegg til bedrifters utfordringer både i vanskelige og gode tider.

Det er også gledelig at Haugalandet har fått to kvinner med som statssekretærer. Disse er statsrådenes nærmeste medarbeidere og rådgivere i departementene.

Astrid Bergmål fra Sveio, som nå leder arbeidsgiverforeningen Virke Reiseliv, blir statssekretær for beredskapsminister Emilie Enger Mehl. Bergmål har vært heltidspolitiker før som rådgiver i Justisdepartementet og for Aps stortingsgruppe. Det var derfor ikke ut av det blå at hun er tilbake i toppolitikken.

Derimot var det mer overraskende, men desto mer gledelig, at Nancy Herz fra Haugesund blir statssekretær for arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik. Herz, som mange lesere vil huske som fast spaltist i Haugesunds Avis, har ingen partipolitisk karriere bak seg. Hun har derimot markert seg nasjonalt som en framtredende aktivist, debattant og forfatter om temaer som går på menneskerettigheter og sosiale spørsmål. At 25-åringen nå trer inn i regjeringsapparatet kan være starten på noe enda mer.