Ingen Avinor-streik

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Haugesund lufthavn var blant de ni flyplassene som kunne blitt stengt fra fredag klokken 11 dersom meklingen for flyplassansatte ikke hadde ført fram.

DEL

LUFTFART: - Vi er fornøyd med å komme i havn med en god avtale for våre medlemmer i Avinor. Det er avgjørende for oss at vi kom til enighet om pensjoner fremover, der streikeretten står fast, sier Lise Olsen forhandlingsleder i LO Stat i en pressemelding like før klokken 01.30natt til fredag.

Oppgjøret har en økonomisk ramme 2,4 prosent. Lønnsoppgjøret er på linje med resten av samfunnet.

– Partene jobber med å finne en løsning på de spørsmålene som er tema for meklingen. Det er ikke lagt fram skisser, men partene jobber med konkrete forslag, sa mekler Mats Wilhelm Ruland til NRK ved 23-tiden torsdag kveld.

Da gjensto det kun én time til fristen, som er satt til midnatt.

Totalt 310 ansatte i Avinor og Avinor Flysikring tas ut i streik fra og med fredag klokken 11 dersom det blir brudd. 234 er medlemmer i LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag, mens de resterende 76 hører til YS. Begge arbeidstakerorganisasjonene har parallelle meklinger med Spekter på den andre siden av bordet.

Ved streik vil følgende lufthavner måtte stenge for ordinær trafikk fredag formiddag: Alta, Bergen, Førde, Haugesund, Honningsvåg, Leknes, Rørvik, Sandnessjøen og Ålesund. Også ansatte ved Avinors hovedkontor vil bli berørt av en eventuell streik.

– Nær 30.000 passasjerer skal reise til eller fra disse lufthavnene fredag, og det er stor trafikk også gjennom helgen. Bergen lufthavn Flesland står foran en av årets travleste utfartshelger som følge av at skoleferien starter 17. juni, opplyste kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor onsdag.

Stridens kjerne er pensjon, understreker både forhandlingsleder Lise Olsen i LO Stat og YS Spekters leder Lizzie Ruud Thorkildsen.

De fleste NTL-medlemmene som tas ut i det første streikeuttaket, jobber innen flyplassenes brann- og redningstjenester, drift og vedlikehold, samt i tårnene ved de 28 lokale og regionale flyplassene som såkalte AFIS-fullmektiger.

Fly i forbindelse med ambulanse- og redningsarbeid vil ikke bli berørt av en eventuell streik.

Artikkeltags