Widerøe vurderer å ta opp kampen mot SAS og Norwegian

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ikke mer enn et år siden SAS solgte Widerøe for å hindre konkurs. Nå kan lillebror ble en reell konkurrent.

DEL

LUFTFART: Flyselskapet Widerøe vurderer å kjøpe helt nye jetfly og ta opp kampen SAS og Norwegian.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisa, vurderer selskapet, som har hovedkontor i Bodø, å bestille inntil ti drivstoffgjerrige jetfly som skal brukes på innenriksruter med lavt trafikkgrunnlag, for eksempel fra Oslo til Haugesund, Molde eller Kristiansund.

SAS og Norwegian trafikkerer i dag slike ruter med større jetfly.

Bekrefter forhandlinger

For at planen skal bli en realitet, må Widerøe bli enige med fagforeningene om en ny kollektivavtale, som er billigere enn i dag.

– Jeg kan bekrefte at Widerøe står midt i forhandlinger med piloter og andre ansattegrupper, men vi kan ikke gå inn på innholdet i forhandlingene, sier kommunikasjonssjef i Widerøe, Silje H. Brandvoll til Dagens Næringsliv.

Leder i Widerøe Pilotforening, Tom Liverud sier at foreningen generelt er opptatt av å hindre at Widerøe reduserer virksomheten ytterligere.

– Vi er interessert i å diskutere løsninger som kan bidra til at selskapet kan vokse i Norge og utlandet og sikre arbeidsplassene, sier Liverud.

Styrebehandles i oktober

Widerøe-sjef Stein Nilsen har ikke ønsket å kommentere opplysningene om bestilling av nye jetfly, men etter det avisen erfarer er målet er å ta en styrebeslutning i midten av oktober.

Det er ikke mer enn et år siden SAS solgte Widerøe for å hindre konkurs. Nå kan altså lillebror ble en reell konkurrent.

Denne saken er hentet fra Avisa Nordland

Artikkeltags