KONSERT: Blir det «supertorsdag» 19. mars, eller tre moderat besøkte konserter som krasjer med hverandre? Er Haugesund en stor nok konsertby til at alle tre selger nok billetter på en torsdagskveld til at konserten kan kalles vellykket?

Det er spørsmålene de tre konsertarrangørene svarer på i dette innslaget.

På Byscenen sier Petter Losnegård i Yesman at han har solgt rundt 350 billetter til konserten med Veronica Maggio, rundt halvparten av kapasiteten.

– Veronica Maggio er en av de største i Norden. Det er Byscenen som er stedet å være torsdag 19. mars, sier Losnegård på spørsmål om hvorfor folk skal «ditche» både Festiviteten og Høvleriet.

Bjørn Dybdahl sier at også han har solgt rundt halvparten av billettene som er lagt ut til konserten med deLillos på Høvleriet denne torsdagen, rundt 200 billetter. Han får også si hvorfor folk skal velge Høvleriet framfor de to andre.

– deLillos er helt klart det beste valget. Med ny skive og det hele gleder i hvert fall jeg meg som en baby, sier Dybdahl.

For Tom Erik Anfinsen på Festiviteten er det for så vidt ikke noe annet enn en eventuell korona-avlysning å bekymre seg for. Han har solgt ut to fulle hus til Hellbillies i Festiviteten 19. og 20. mars.

Da er det vel helt irrelevant å gi deg samme oppgave som de to andre; å si hvorfor folk skal velge Festiviteten?

– Det stemmer, hehe!

Anfinsen røper imidlertid at han ikke kan ta for gitt at det blir noe av konsertene. I Stavanger har de bestemt at alle arrangement med over 500 publikummere skal avlyses på grunn av koronasmittefaren.

– Dette er noe vi som arrangører bare må forholde oss til fra dag til dag, og vente på hva kommunene bestemmer, sier Anfinsen.